Categorie archief: Geen categorie

Gelukkig hebben we de foto’s nog…

Het 52e VPK is weer voorbij. De kampeer spullen zijn weer ingepakt en de antennes afgetuigd. Rest ons nog het verzamelen van de vele foto’s. Heeft u ook foto’s gemaakt, stuur deze dan naar vpk@plantagie.org stuur ze via we-transfer of zet ze zelf ergens online en stuur ons de link van deze foto galerij.

Er zijn ondertussen al enkele linkjes bij gekomen op onze foto pagina

73es Benno

 

 

We zijn er weer …

De VPK organisatie is weer aanwezig op de paasheuvel. En de eerste deelnemers zijn ook gearriveerd. De terreinen liggen er weer mooi bij en de zonnehal wordt weer ingericht. De weersverwachtingen zijn goed, niet te warm na de afgelopen dagen, met hier en daar kans op een buitje.

Voor de aanrijd route zijn in vierhouten en op de Paasheuvel de verwijs bordjes opgehangen en de Veron vlag opgehangen. Voor de aanrijd route vanuit het Apeldoorn blijkt er rond Emst de weg behoorlijk te zijn opgebroken. Ter plekke staan er omleidings routes. Wil je voor zekerheid gaan dan is omrijden via Zwolle en dan de A28 richting Harderwijk een goede keus.

Iedereen een goede reis en tot snel op het 52e VPK.

73es Benno, PA3FBX..

 

Karaoke met Sonja

Als het goed is, kennen jullie mij wel als het vriendinnetje van de kampradio PA6VPK  en/of van Sonjazz, de band 2 jaar geleden op het feestje bij het 50e VPK.

Nu het muzikale gedeelte bij het kampvuur wegvalt, is het tóch leuk iets vrolijks op muziekgebied toe te voegen. Men heeft mij gevraagd de karaoke op mij te nemen en te presenteren.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf nog maar één keer met karaoke meegedaan heb op een camping in Spanje heel lang geleden. Ik heb twee eigen bands waarin we zelf spelen en zingen en doe dus meestal geen karaoke. Ik zing vooral Jazz en ben minder bekend met de nieuwste popliedjes (luister weinig naar de radio, want ik ben meestal nieuwe nummers aan het instuderen). Dus het wordt vast hilarisch hoe ik bepaalde namen verkeerd ga uitspreken of de nummers helemaal niet ken of herken.

Ik weet dat in menig huiskamer een karaokesetje staat en dat vooral de jeugd hier erg goed in is. Wat ik ook weet is dat de ouders stiekem wel eens wat proberen, dus zij komen hopelijk (na enige drankjes) ook naar voren.

De bedoeling is dat iedereen die het leuk vindt gewoon eens de stoute schoenen aantrekt en het gaat proberen. Probeer elkaar te helpen en te steunen, ga eventueel samen aan de slag (en het podium op).

Heb je toch last van wat podiumvrees? Ik help je graag op weg of ondersteun waar je me nodig hebt. Wil je graag tips over hoe te zingen in een microfoon of wat stemtips, of zou je graag willen maar spelen de zenuwen je parten? Kom gerust even langs bij de kampradio, en dan kunnen we samen kijken of ik je op weg kan helpen. Het is écht heerlijk om te zingen!

Mocht hier erg veel animo voor zijn, dan kunnen we volgend jaar eens kijken of we van te voren een zang workshopje kunnen in lassen.

Er liggen lijsten met muzieknummers klaar waar je uit kunt kiezen bij de VPK receptie of de Bar, meerdere nummers mag ook, maar wees snel met invullen van je briefje want elk nummer kan natuurlijk maar 1 keer, ik verdeel het verder wel over de avond voor een prettige balans.

Weet je eigenlijk al een beetje wàt je gaat doen, neem dan ook vast wat kleding mee en make/up om je goed te presenteren. Het kan en mag allemaal! En ouders, houd U  niet in, nu zijn jullie kinderen jullie voorbeeld en U zult volgen.

Tot ziens, Zondagavond vanaf 20:30 in de Zonnehal.

50 tinten Groen

De Kampradio volgt dit jaar het Thema “50 tinten groen”:  uitkomen met dumpspullen op 50 MHz. Dat groene spul is leuk, maar de GRC-9 kennen we nu wel en ik vind de SEM-familie ook geweldig.

Bijkomend voordeel is dat er voldoende amateurs zijn die met hun set ook op 6m uit kunnen komen en het vereist minder “dramatische” antennes dus in de auto, op de fiets en lopend is ook prima te doen.

Ik PA6VPK, zal zelf een (loodzware, maar fantastisch mooie) SEM-25 als basis station gaan gebruiken (ruim 15W uit) met een originele GP-achtige antenne op een legermastje plus in ieder geval één (draagbare) SEM-35 (en als ik iets voor de mike kan regelen ook een SEM-52 portofoon). Ik heb bij dat spul ook een complete set voor “afstandsbediening” (betekent dat je de set op afstand aan en uit kunt zetten en er verbindingen meet kan maken, maar met alleen gebruik van 50.4 is dat voldoende). En dat spul werkt ook meteen als veldtelefoon. Van m’n zwager heb ik ooit een flinke rol dubbel veldtelefoondraad gekregen, dus het lijkt me wel grappig om de “remote” dan bij de VPK receptie neer te zetten die weer in de Zonnehal zit.

Nemen jullie dit jaar ook massaal de 50 MHz spullen mee, dan wordt 50.4 ook een vaste kamp frequentie naast natuurlijk de gewone 145.525 MHz…

 

Nog een paar weekjes, ik heb er nu al zin in.

73 de Ben, PA3DWJ (soon PA6VPK)…

 

 

Op avontuur met de microscoop

Ooit eens nagedacht over hoe de wereld eruit zou zien als je een mier bent? Of nog veel kleiner en de wereld bekijken vanuit een pantoffeldiertje? Deze diertjes zijn voor ons heel erg klein en je kunt je wellicht voorstellen dat wij voor hun heel erg groot zijn.

Als je wel eens met een vergoot glas naar een mier hebt gekeken dan kon je ineens het hoofdje zien en de pootjes. En ook dat die broodkruimel wel ineens veel groter eruit zag dan zonder je vergrootglas.

We heb ben een leuk plan bedacht en we hopen dat jullie mee willen doen. We nemen een echte microscoop mee die nog veel beter werkt dan een vergrootglas. Net zoals bij een ziekenhuis kun je hiermee zelfs de kleinste diertjes en organismes heel mooi bekijken.

Er zijn natuurlijk ook beestjes die we liever niet tegenkomen. Op de foto hier onder zie je de snuit van een beestje die we helaas regelmatig tegenkomen in het bos. Heb jij een idee wat dit zou kunnen zijn?

En in de vijver of in de sloot komen we allemaal nuttige beestjes tegen. Het zijn goede opruimers van allerlei afvalstofjes en ze worden ook weer opgegeten door de grotere diertjes die in het water leven.

Tijdens het VPK kunnen we allerlei kleine dingetjes verzamelen en deze bij de Zonnehal onder microscoop goed bekijken.

Kan best spannend zijn omdat we niet weten wat we gaan zien. Als je een druppel vijverwater onder de microscoop legt dan kun je zo meer dan 10 hele kleine diertjes ontdekken.

Op zaterdag en zondag kun je gewoon even langslopen in de Zonnehal en dan kijken we samen naar wat je gevonden hebt. Lijkt mij erg spannend!

Tot gauw, Onno.

ARDF Clinic op het VPK

‘Een keer meelopen met een ARDF vossenjacht tijdens het VPK?”

Tijdens de 2 mtr vossenjacht op zaterdagmiddag 3 juni zal Alex, PA1FOX, een vossenjachtclinic houden. We zullen samen, als groep, starten bij deze ARDF jacht en al wandelend onderweg zal Alex diverse technieken, tactieken en de strategie uitleggen. Tijdens deze clinic kan kunnen alle jagers in de groep tegelijk meeluisteren met de ontvanger van Alex. Neem hiervoor een 2 mtr portofoon mee! Als je een koptelefoon hebt voor je porto, neem die dan ook mee. Een eigen vossenjachtontvanger mag je natuurlijk ook meenemen, maar bedenk dat je dan mogelijk wat anders hoort dan Alex en ook zijn uitleg misschien niet goed kan verstaan.

De start van de jacht is om 14:00 uur, als je mee wil lopen met Alex graag om 13:30 verzamelen bij de Zonnehal. We zullen rond 16:00 uur weer terug zijn.

Let wel, we gaan niet hardlopen, maar lekkere wandelschoenen zijn wel fijn. 

73Es Alex – PA1FOX

Het programma is al bijna kompleet.

Het is inmiddels een beetje traditie aan het worden dat er al veel VPK-gangers eerder op het VPK aankomen dan de officiële aankomst dag op vrijdag. En ook dit jaar is dit dus weer mogelijk! Eerste aankomst dit jaar is zelfs mogelijk vanaf maandag 29 mei na 14.00 uur, uiterlijk vertrekmoment is op dinsdagochtend 6 juni 12:00 uur.  In verband met de te organiseren Electra voorzieningen is het wel noodzakelijk dat eerdere aankomsten en latere vertrekken doorgegeven worden via de mail:

 

Ook het programma is al weer zo goed als rond,  achter de schermen is er al weer hard gewerkt door een ieder. Zo zullen uiteraard de jachten weer door De Vossejacht commissie worden voorbereid.  En op de zaterdagmiddag is er weer het jeugd solderen. Dit jaar is het bouwproject  de “Light Mill”.

Ook de andere bekende activiteiten zoals  de kampradio, de familiejacht op zondagmiddag en een bingo staan weer op de planning. Nieuw in het programma is een karaoke activiteit op de zondagavond. En uiteraard zal er volop gelegenheid zijn voor het onderlinge QSO.

 

Like ons ook eens op facebook,  daar zal de komende tijd weer allerlei wetenswaardigheden voorbij komen. Wij hebben er in ieder geval al weer helemaal zin in en kijken uit naar een nieuw VPK!

73 namens de VPK-organisatie,

Benno. PA3FBX

Langzaam vordert het Programma

Bijna wekelijks komen de ideeën en hun invulling hier binnen.

De vaste programma items worden weer ingevuld en de vossenjacht commissie is druk bezig de jachten op te zetten.

Ook de eerste aanmelden voor vroeg aankomsten zijn al binnen.

Nog regelmatig krijgen we verzoeken voor blokhutten maar helaas zijn alle beschikbare blokhutten al voor ons gereserveerd en besproken.  

Blijf de informatie op deze site en onze Facebook pagina volgen.

 

73es Benno

 

Pinksterkamp 2017 gaat er weer komen

Buiten is het nog koud maar binnen voor de open haard zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het Veron Pinksterkamp 2017. Dit jaar is het VPK van 2 t/m 5  Juni 2017, dus laat in het seizoen en we verwachten daarom ook mooi weer.

De VPK deelnemers uit 2016 zullen het koude weer van vorig jaar nog wel herinneren maar weten ook dat minder weer geen reden is om niet naar het Pinksterkamp te gaan. Alle activiteiten gaan altijd gewoon door.

De locatie was voor velen nieuw en ook dit jaar zullen we weer samenkomen op de Paasheuvel in Vierhouten. De Zonnehal zal weer een centrale rol gaan spelen voor alle activiteiten, de VPK receptie en een onderling QSO.

De blokhutten zijn ondertussen allemaal al verhuurd maar op de kampeer velden is uiteraard voldoende ruimte. Iedereen is welkom en voor inschrijven is niet nodig.

Voor de mensen die eerder willen komen kan er vanaf maandag 29 Mei na 14:00 al opgebouwd en gekampeerd worden. Graag hebben we hier dan wel een berichtje over zodat we weten waar we op mogen rekenen.

Ondertussen zijn de meeste vaste medewerkers al benaderd en hebben ze hun hulp al toe gezegd. Maar er is altijd ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën.  Mocht je plannen hebben benader ons dan via de mail en mogelijk kunnen we helpen je plannen uit te voeren. Een VPK organiseren is veel werk en er is altijd ruimte voor extra handjes..

Wij zijn te bereiken via de Mail op vpk@plantagie.org.

Volg deze website voor de laatste info, maar ook het Electron en op onze Facebook pagina.

We hebben er weer zin in, jullie ook?

73es Benno, Sandra en Kim Plantagie