Categoriearchief: Geen categorie

Programma is klaar

Nog 45 dagen dagen en dan gaan we weer los. De laatste punten zijn gepland en het programma is klaar.

Steeds meer informatie komt er vrij en we zijn nog met een paar dingen bezig maar het wordt super.

Dit jaar komt er ook een BeerRUN en daarvoor vraagt de organisatie voor inschrijving op https://www.ardf-uitslagen.nl/odoorncontact/. Er is ook een gewone ARDF-jacht om iedereen een kans te geven mee te doen.

Verder zijn we druk bezig met T-shirts. Het wordt een jubileumjaar en dus een speciale kleur. Om niet met overschotten te zitten vraagt de organisatie daarvan ook een voor-inschrijving. Dat mag via de contact pagina vpk@plantagie.org of via de VPK Facebook pagina. Zo ben je verzekerd van een T-shirt met de juiste maat.

We verwachten de prijs van 7,50 te kunnen handhaven en kunnen dames en heren T-shirts bestellen. Kleur en opdruk laten we nog even een verrassing zijn.

Geef je naam en geplande aankomst datum door samen met je gewenste maten en aantallen. We hebben (XS t/m XXXL). Uiterlijke besteldatum is 20 mei a.s..

Je ziet, achter de schermen gebeurt er veel. We zijn er nog niet helemaal maar het gaat zeker goed komen.

Heb je nog geen plekje geboekt? Ga dan snel naar de site van ’t Vlintenholt. Het begint al gezellig vol te worden maar er is me verzekerd dat er nog enkele plekjes vrij zijn.

Nog ruim een maand dus het gaat nu kriebelen.

Tot ziens, blijf deze site monitoren voor het laatste nieuws of kijk op onze Facebook pagina.

73es Benno PA3FBX.

Alles is weer opgestart….

Het VERON Pinksterkamp 2022 vindt weer plaats op camping ’t Vlintenholt in Odoorn. Het kampterrein is gepland, de kampeerplekjes geboekt, wie staat met wie, en belangrijker, waar we mogen staan dit jaar.

De vossenjachten worden gepland, de bingo wordt geregeld, en de kampradio is ook alweer in de planning. Wim en Wilma komen met een feestelijke familiejacht, en ja, we gaan ook weer ratten vangen. Het 55e VPK laten we niet zomaar voorbij gaan.

Pinksteren valt laat dit jaar en dus verwacht ik weer zomerse taferelen. Het soldeerproject sluit hierop perfect aan met een temperatuurmeter.

Er is nog voldoende tijd om de puntjes op de i te gaan zetten, maar binnenkort is het programma ingevuld en zal die ook op de website geplaatst kunnen worden.

Ik blijf dus melden dat je moet reserveren via de website https://www.vlintenholt.nl/.

Geef bij de opmerkingen aan dat je voor het VPK komt en dat je eventueel huisdieren meebrengt of als je bij iemand in de buurt wilt staan kan je dat ook aangeven. Waar mogelijk wordt daar rekening mee gehouden.

Ik heb gehoord dat er wel hier en daar tijdens het reserveren wel eens wat fout gaat maar ik begrijp ook dat na een contact via mail of telefoon het altijd weer goed komt en dat is me dan ook verzekerd door de camping-eigenaar. Er is nog steeds voldoende plaats, al zijn er al vele deelnemers geweest die een mooi plekje hebben veroverd.

Tot zover de voorbereidingen. Blijf deze site monitoren en bij vragen kun je me via de contact pagina bereiken.

Benno

We kunnen weer

Na 2 jaar stilte omdat een simpele griep een pandemie bleek te zijn, is met alle vaccinaties en boosters het nu toch weer een gewone griep geworden.

Dat betekent dat we het gewone leven weer oppakken en weer allerlei activiteiten kunnen en mogen doen. De VERON heeft ook de activiteiten, waaronder het VPK, weer vrijgegeven.

En ja dus, kan het 55e VPK eindelijk zijn doorgang hebben en gaan we terug naar Odoorn waar we veel van onze activiteiten wel kunnen doen.

Gezellig ontmoeten in de natuur, kampradio, barbecue, vossenjachten en nog veel meer activiteiten.

We gaan wel wat dingen anders doen.

Meest belangrijk is het reserveren en boeken moet nu geheel via de website van het Vlintenholt: https://www.vlintenholt.nl/camping.

Doe dit zo snel mogelijk want vol is vol!

Geef hier je wensen aan en als je met meerdere families op 1 plek wilt staan of samen op meerdere plekken dan moet je dat ook aangeven.

Zo kan je samen staan maar dan met 1 familie boeken en met meerdere bijzet tenten, campers of caravans staan. Dit kun je aangeven bij je boeking en daar zal zoveel mogelijk rekening mee gehouden worden.

Er gaat geen aggregaat geplaatst worden. Dat betekent natuurlijk dat we ons aan de 6 ampère per plek moeten houden en dus kan de elektrische straalkachel dit jaar niet mee. Geef wel duidelijk aan bij je boeking dat je stroom wilt en bedenk ook dat als je met meerdere gezinnen staat je de stroom zult moeten delen.

Natuurlijk als je een hond meebrengt moet je op het Noordveld gaan staan. Hier wordt geen uitzondering in gemaakt. De start van de meeste gezamenlijke activiteiten zal dan ook daar plaats vinden.

We hebben nog 3 maanden en dus zal verdere invulling binnen kort komen.

Vragen kunnen zoals altijd naar benno@plantagie.org gestuurd worden.

De virtuele online camping

Thuis vanaf de bank of toch op de camping, het maakt niet uit.
Want dit jaar is VERON pinksterkamp ook online te bezoeken. Wie internet, tijd en zin heeft kan gezellig mee doen.

Via deze link https://gather.town/app/EMeP8VNpCUMajbkh/Veron%20Pinksterkamp heb je toegang tot onze online kamp terrein . Hier kan je rondlopen, oude bekende spreken, bij het kampvuur zitten of spelletjes spelen met elkaar. Het werkt het beste op een pc / laptop, maar het kan ook op een telefoon. (maximaal 25 personen tegelijkertijd)

Er is voor als nog maar één virtueel kamp,

We zullen tijdens de rondes ook QRV zijn op Zello op het VPK kanaal

en DMR waar we het 204907 TG van de Jota zullen gebruiken.

Mocht je zelf nog andere ideeën hebben, neem dan contact met ons op.

VPK 202X….

Komt er nu wel of geen VPK in 2021, is de vraag die mij de laatste maanden keer op keer gevraagd is. “Ja, we willen wel, maar kan het wel?” was dan maar mijn antwoord.

De kogel is echter door de kerk en samen met het hoofdbestuur hebben we besloten dat het niet kan. Tuurlijk kamperen mag en gezellig een barbecue kan mits alles toch wel corona veilig gedaan wordt en dat is nu net het probleem bij bijna alle VPK activiteiten. Wedstrijden mogen niet dus geen vossenjachten, geen samen zijn in een tent dus geen Bingo, soldeermiddag, familiejacht, laser gamen enz…

Maar wat kan dan wel…

Individueel kamperen mag en onze radio hobby gaat ook volledig corona proof.

Nu weet ik dat er verschillende amateurs toch een eigen radio kamp gaan houden. Het zou toch leuk zijn om al die kleine radio kampjes samen te brengen.

In de ether of online via het www maakt niet uit, Ben PA3DWJ heeft al aangegeven zelf een radio kamp te maken en zal zijn kampradio organiseren voor al die radio kampjes..

Dus ga je tijdens de pinksterdagen uit kamperen of blijf je liever veilig in de achtertuin log dan in op de VPK kamp site en bij de kampradio. Er zijn mogelijkheden genoeg om het toch gezellig te maken met SSTV, ATV, 80 Meter, 2Meter, DMR of misschien Peanut. De ideeën zullen komende weken uitgekristalliseerd worden en bekend gemaakt worden via de diverse media kanalen.

Een vriendelijke radio groet.

Benno, PA3FBX.

Eerste VPK QSO party.

Nog 1 week en dan is het Pinksteren. Het kriebelt aan alle kanten en het voelt vreemd aan niet in te pakken voor het VPK. Vrijdag avond de opening, zaterdag en zondag alle activiteiten. Een groot gemis jullie allemaal weer te kunnen zien.

Toch is er een mogelijkheid elkaar tenminste te horen.

De VPK opening gaat al jaren via de ether en ook dit jaar wil Ben als vaste kampradio host de openings uitzending doen. Vrijdag avond 29 Mei om 19:00 lokale tijd gaat hij de eerste VPK QSO party houden.

Op 3603 Khz (80M) in LSB zal vanaf 18:45 vanuit Duitsland een MO vos in CW te horen zijn. Dit is de aankondiging voor de ARDF ronde die de laatste maanden op deze frequentie zijn ronde houd. Vossenjagen is een belangrijk deel van het VPK en dus is het bijna vanzelf dat wij vrijdag 29 Mei tijdens de ARDF ronde de VPK opening doen.

Ik hoop jullie allemaal te horen tijdens de eerste Veron Pinksterkamp QSO party die we ooit gehouden hebben. Ben al dus de ronde leiden op 3603 Khz vanaf 19:00 uur op vrijdag 29 Mei 2020. Hij heeft hiervoor de speciale call PA75VPK voor aangevraagd en zal de verbindingen weer waarderen met een QSL kaart.

Mocht het niet lukken om zelf op 80M te kunnen afstemmen dan is er ook nog de mogelijkheid om op de webSDR van bv TH-Twente http://websdr.ewi.utwente.nl:8901/ te luisteren. Start de audio en stem af op 3603 kHz met de keuze LSB. gebruik de noise reductie en eventueel notch filter om af te stemmen. Meld je ontvangst rapport op whatsapp 0623414739 (niet bellen).

Graag tot horens ..

En natuurlijk blijf gezond en tot ziens op het 55e VPK in 2021.

Benno en Kim Plantagie.

55e VPK 2021……

De zaak is duidelijk. Afgelopen weken bleef het onduidelijk, wel of geen VPK? Kan je met deze crisis wel een VPK organiseren? Komen de leden wel? Allemaal vragen waar niemand een duidelijk antwoord kon geven.

De Overheid heeft de beslissing nu uit handen genomen. Geen activiteiten tot 1 juni 2020. Dus geen VPK in 2020. Geen nachtjacht, geen bingo, geen familie jacht….

Gelukkig kan het meeste zo de kast in en wachten tot het 55e VPK in 2021. Dus de plannen die al ver uitgewerkt waren worden bewaard en komen in 2021 weer uit de kast en gaan we als nog het 55e VPK organiseren.

Iedereen bedankt voor het meeleven en de goede zorgen. Nu ons even verbijten en dan weer doorgaan. Blijf gezond en graag tot volgend jaar.

Benno en Kim Plantagie

2020 weer een lustrum jaar….

2020 is al weer een aantal weken begonnen en zo ook de VPK organisatie. Insiders weten dat er organisatorisch iets is gewijzigd maar het blijft mijn doel dat zeker 2020 gewoon doorgaat en dat de gewone VPK ganger geen veranderingen gaat merken.

1 ding wat dit jaar zeker gaat veranderen is dat we vanaf het begin de reserveringen zelf in eigen hand zullen houden en dat bij aankomst de bekende party tent bij de ingang zal staan voor ontvangst van alle VPK gasten.

Onduidelijk zijn nog wel de slagboom tijden omdat het Vintenholt de rust tijden wil respecteren voor de reeds kamperende gasten. Houd u vooral deze website in de gaten voor de laatste informatie. Natuurlijk kunt u ook de receptie tijden van het Vlintenholt aanhouden voor uw aankomst.

Er is nog veel te doen en hulp is altijd gewenst. Heeft u nog ideeen of wilt u actief ondersteunen, neem dan ook even contact op met de VPK organisatie.

Nog een kleine 3 maand dat gaat het weer los.

73es jullie VPK Organisatie.

Gelukkig hebben we de foto’s nog…..

Het VPK is al weer enige weken ten einde en de kampeer spullen zijn weer opgeruimd. Wij zijn druk bezig met de afronding van alle losse eindjes en hebben de rekening opgemaakt.

Het VPK was weer een groot succes en ondanks code rood in heel Nederland hebben wij maar een paar kleine buitjes gehad. Zo konden alle programma items gewoon doorgaan en zijn er geen tenten weggespoeld.

Blijft nog de vraag staan of jullie nog leuke foto’s hebben die gedeeld mogen worden. Stuur deze via de mail op of plaats ze ergens online en geef de link hiervan door. We hebben al een aantal foto’s ontvangen die terug te vinden zijn op de Foto pagina.

Dan kunnen we nu ook bekend maken dat we volgend jaar terug gaan komen op ’t Vlintenholt. Er zijn goede afspraken gemaakt en voor de opstart problemen van dit jaar gaan prima oplossingen vinden. Duidelijk is wel dat Wij ALLE VPK BOEKINGEN gaan doen. Dus wil je vroeger komen of neem je huisdieren mee stuur dan een mail met je wensen of plannen door naar vpk@plantagie.org

Dus het 55e Veron PinksterKamp is volgend jaar van vrijdag 29 Mei tot en met maandag 1 juni 2020 op ’t Vlintenholt in Odoorn.

73es Sandra, Kim en Benno Plantagie.

De organisatie is gearriveerd

We zijn weer aanwezig op ’t Vlintenholt. De eerste deelnemers zijn al gearriveerd. Plekjes worden ingericht en antennes worden opgesteld. De Camping eigenaar heeft het winterseizoen goed gebruikt om de terreinen nog beter te maken. De donkere hoekjes zijn gesnoeid en het gras is gemaaid.

Het Vlintenholt is auto vrij. Bij aankomst meld je je bij de Vlintenholt receptie dat je voor het VPK komt. Die doen dan de slagbomen open zodat je je auto kan uitpakken op een mooi gekozen plekje. Na het uitpakken dien je de auto terug voor de slagbomen op de grote bos parkeerplaats te zetten. De receptie is alleen open van 10:00 tot 12:00 , 14:00 tot 16:00 en 18:30 tot 19:30. probeer, indien mogelijk, rekening te houden met deze tijden omdat de slagboom anders dicht zit.

Er is dit jaar geen gelegenheid tot snacken op ’t Vlintenholt. Hiervoor moet je dus Odoorn of Exloo in. De supermarkt in Odoorn is open van 8 tot 8 maar is 1e Pinksterdag gesloten.

Het stroom net is gelijk aan vorige jaren weer beperkt en het is verstandig een extra verlengsnoer mee te nemen. Maar er is voldoende ruimte voor je antenne systeem.