Eerste VPK QSO party.

Nog 1 week en dan is het Pinksteren. Het kriebelt aan alle kanten en het voelt vreemd aan niet in te pakken voor het VPK. Vrijdag avond de opening, zaterdag en zondag alle activiteiten. Een groot gemis jullie allemaal weer te kunnen zien.

Toch is er een mogelijkheid elkaar tenminste te horen.

De VPK opening gaat al jaren via de ether en ook dit jaar wil Ben als vaste kampradio host de openings uitzending doen. Vrijdag avond 29 Mei om 19:00 lokale tijd gaat hij de eerste VPK QSO party houden.

Op 3603 Khz (80M) in LSB zal vanaf 18:45 vanuit Duitsland een MO vos in CW te horen zijn. Dit is de aankondiging voor de ARDF ronde die de laatste maanden op deze frequentie zijn ronde houd. Vossenjagen is een belangrijk deel van het VPK en dus is het bijna vanzelf dat wij vrijdag 29 Mei tijdens de ARDF ronde de VPK opening doen.

Ik hoop jullie allemaal te horen tijdens de eerste Veron Pinksterkamp QSO party die we ooit gehouden hebben. Ben al dus de ronde leiden op 3603 Khz vanaf 19:00 uur op vrijdag 29 Mei 2020. Hij heeft hiervoor de speciale call PA75VPK voor aangevraagd en zal de verbindingen weer waarderen met een QSL kaart.

Mocht het niet lukken om zelf op 80M te kunnen afstemmen dan is er ook nog de mogelijkheid om op de webSDR van bv TH-Twente http://websdr.ewi.utwente.nl:8901/ te luisteren. Start de audio en stem af op 3603 kHz met de keuze LSB. gebruik de noise reductie en eventueel notch filter om af te stemmen. Meld je ontvangst rapport op whatsapp 0623414739 (niet bellen).

Graag tot horens ..

En natuurlijk blijf gezond en tot ziens op het 55e VPK in 2021.

Benno en Kim Plantagie.