50 tinten Groen

De Kampradio volgt dit jaar het Thema “50 tinten groen”:  uitkomen met dumpspullen op 50 MHz. Dat groene spul is leuk, maar de GRC-9 kennen we nu wel en ik vind de SEM-familie ook geweldig.

Bijkomend voordeel is dat er voldoende amateurs zijn die met hun set ook op 6m uit kunnen komen en het vereist minder “dramatische” antennes dus in de auto, op de fiets en lopend is ook prima te doen.

Ik PA6VPK, zal zelf een (loodzware, maar fantastisch mooie) SEM-25 als basis station gaan gebruiken (ruim 15W uit) met een originele GP-achtige antenne op een legermastje plus in ieder geval één (draagbare) SEM-35 (en als ik iets voor de mike kan regelen ook een SEM-52 portofoon). Ik heb bij dat spul ook een complete set voor “afstandsbediening” (betekent dat je de set op afstand aan en uit kunt zetten en er verbindingen meet kan maken, maar met alleen gebruik van 50.4 is dat voldoende). En dat spul werkt ook meteen als veldtelefoon. Van m’n zwager heb ik ooit een flinke rol dubbel veldtelefoondraad gekregen, dus het lijkt me wel grappig om de “remote” dan bij de VPK receptie neer te zetten die weer in de Zonnehal zit.

Nemen jullie dit jaar ook massaal de 50 MHz spullen mee, dan wordt 50.4 ook een vaste kamp frequentie naast natuurlijk de gewone 145.525 MHz…

 

Nog een paar weekjes, ik heb er nu al zin in.

73 de Ben, PA3DWJ (soon PA6VPK)…