Mogelijkheden om toch mee te doen.

Ook in 2021 is het VPK uitgevallen door de Covid-10 pandemie. De veiligheidsregios hadden in het voorjaar besloten geen geplande activiteiten in Drenthe toe te staan waarop de VPK organisatie samen met het Veron bestuur heeft besloten dat een VPK niet kan door gaan.

Maar er kan natuurlijk wel worden gekampeerd in Nederland en zo ontstaan er dus verschillende VPK kampjes door het land heen. Nu hebben wij de ideale hobby om deze kampjes te verbinden en Ben, PA3DWJ heeft in noord Limburg een Kampradio opgebouwd.

Hij zal QRV zijn op 3604 Mhz en zijn kampradio uitzendingen verzorgen. Zie hiervoor de kampradio Tab. Kampradio PA6VPK

Daarnaast heeft Floris een Virtuele Pinkster Kamp op gebouwd waar we met 25 deelnemers online bij elkaar kunnen komen. Er zijn al enkele bezoekers geweest. Het is vooral leuk bij het kampvuur elkaar te ontmoeten. Zie hiervoor de link, De virtuele online camping

Verder is er op Zello een VPK kanaal VPK2021 gemaakt.

Ik zal tijdens de reguliere kampradio uitzend tijden ook op dit kanaal uitluisteren.

Ik hoop dat er toch verschillende contacten ontstaan die zo belangrijk zijn voor onze hobby en de basis vormen van het Veron Pinksterkamp.

Ik hoop dat we allemaal veilig en gezoend blijven en dat we gewoon volgend jaar eindelijk dan onze 55e VPK kunnen houden.

73es Benno PA3FBX.