Jeugdsoldeerproject

Een gebouwde 'Light Mill'

Een gebouwde ‘Light Mill’
[foto: Service Kring JOTA-JOTI]


VPK-jeugdsoldeerproject 2017: de Light Mill

Speciaal voor de jeugd is er ook dit jaar weer de mogelijkheid om zelf een elektronica bouwpakketje in elkaar te solderen. Op zaterdagmiddag kan je in de Zonnehal een ‘Light Mill’ solderen onder begeleiding van iemand van de organisatie of iemand die meekomt om je te helpen. Om 13.30 uur staat de organisatie klaar met de soldeerbouten!

Na het solderen van alle onderdelen ontstaat er een molentje met wieken van leds in twee kleuren. De draaisnelheid van de wieken kan zelf aangepast worden door meer of minder licht op de lichtsensor te laten vallen, met een afstandsbediening op de molen te schijnen of de twee zilveren vlakjes aan te raken. Veel te experimenteren dus!

Kosten en opgeven
Een Light Mill bouwpakketje kan je komen solderen voor 5 euro (betalen contant ter plaatste), inclusief de benodigde 9 Volt batterij. Je hoeft je niet van te voren op te geven, kom gewoon zaterdagmiddag naar het jeugdsolderen in de Zonnehal toe.

Meer informatie
Meer informatie over de Light Mill zelf kan je vinden op de internetpagina’s van de Service Kring JOTA-JOTI: http://www.kitbuilding.org. Daar staan ook nog leuke experimenten die je met een Light Mill kan doen.

Naast de bouwbeschrijving op de site van kitbuilding.org is er ook nog een stap-voor-stap bouwbeschrijving met foto’s.

Verder kunnen Cees PA0CRB en Ivo PA1IVO ter plaatse je overige vragen proberen te beantwoorden.

Een gebouwde ‘Bat Detector’ [foto: Service Kring JOTA-JOTI]

Bat Detector
Zolang de voorraad strekt, zijn er nog een paar populaire Bat Detector bouwpakketjes ter plaatse beschikbaar.