Jeugdsoldeerproject

VPK-jeugdsoldeerproject 2022: De Celsius

Omdat we in 2022 weer een VPK hebben, is er ook weer een jeugdsoldeerproject!

Tijd en plaats
Het solderen is op zaterdag 4 juni. Om de drukte wat te spreiden, wordt er in 2 rondes gesoldeerd:

Ronde 1: ’s morgens vanaf 10.30 uur
Ronde 2: ’s middags vanaf 13.30 uur

Per ronde zijn 15 plaatsen beschikbaar, maar in de middag gaan we net zo lang door totdat iedereen heeft kunnen solderen.

Vooraf een plekje reserveren is mogelijk, vanaf vrijdag 3 juni op het VPK zelf.

Het solderen vindt plaats in de tent die op het noordveld komt te staan.

De Celsius
We gaan een ‘Celsius’ solderen. De Celsius heeft onder andere een temperatuursensor, twee 7-segment led displays en zes drukknoppen. Na het solderen van alle onderdelen heb je dan een apparaatje gemaakt die je op twee manieren kan gebruiken:

  1. De Celsius als thermometer
    Het belangrijkste wat je met de Celsius kan doen is het meten van de temperatuur. En dat niet alleen, de Celsius onthoudt ook de minimale en maximale temperatuur. Dus straks weet je hoe koud het ’s nachts in de tent was, of hoe warm overdag in de caravan!
  2. De Celsius als geheugenspel
    Het leukste dat je met de Celsius kan doen is het geheugenspel. Je krijgt een hoog, midden of laag streepje te zien die je met één van de drie drukknoppen moet nadoen. Eerst één streepje, daarna steeds een nieuw streepje extra. Hoeveel stappen kan je onthouden? Goed concentreren en blijven oefenen dus, want na ieder spel is er weer een nieuwe volgorde van streepjes.

Kosten
Een Celsius bouwpakketje kan je solderen voor 5 euro (betalen contant ter plaatste), inclusief twee AAA-batterijen. Mede door de sponsoring van de firma MegiQ uit Eindhoven!

Meer informatie
Meer informatie over het bouwpakketje kan je vinden op de internetpagina van de Celsius. Daar staat ook de bouwbeschrijving, maar die hebben we natuurlijk voor je uitgeprint op het VPK.

Vragen over het jeugdsolderen kunnen naar pa1ivo@veron.nl gestuurd worden.