Berichten van vorige jaren

Dit zijn de berichten van voorgaande jaren.

2017

Het 52e VPK is weer voorbij. De kampeer spullen zijn weer ingepakt en de antennes afgetuigd. Rest ons nog het verzamelen van de vele foto’s. Heeft u ook foto’s gemaakt, stuur deze dan naar vpk@plantagie.org stuur ze via we-transfer of zet ze zelf ergens online en stuur ons de link van deze foto galerij.

Er zijn ondertussen al enkele linkjes bij gekomen op onze foto pagina

73es Benno

We zijn er weer …

De VPK organisatie is weer aanwezig op de paasheuvel. En de eerste deelnemers zijn ook gearriveerd. De terreinen liggen er weer mooi bij en de zonnehal wordt weer ingericht. De weersverwachtingen zijn goed, niet te warm na de afgelopen dagen, met hier en daar kans op een buitje.

Voor de aanrijd route zijn in vierhouten en op de Paasheuvel de verwijs bordjes opgehangen en de Veron vlag opgehangen. Voor de aanrijd route vanuit het Apeldoorn blijkt er rond Emst de weg behoorlijk te zijn opgebroken. Ter plekke staan er omleidings routes. Wil je voor zekerheid gaan dan is omrijden via Zwolle en dan de A28 richting Harderwijk een goede keus.

Iedereen een goede reis en tot snel op het 52e VPK.

73es Benno, PA3FBX..

 

Intro-demo satellieten

2017 is een goed jaar voor nieuwe initiatieven op het VPK! Last-minute is besloten om ook nog één of meerdere introductie/demonstratie sessies over amateursatellieten te gaan houden.

Het VPK-terrein is prachtig om met wat draagbare apparatuur te gaan experimenteren met amateursatellieten. Meer informatie is ter plaatse beschikbaar.

 

 

 

Karaoke met Sonja

Als het goed is, kennen jullie mij wel als het vriendinnetje van de kampradio PA6VPK  en/of van Sonjazz, de band 2 jaar geleden op het feestje bij het 50e VPK.

Nu het muzikale gedeelte bij het kampvuur wegvalt, is het tóch leuk iets vrolijks op muziekgebied toe te voegen. Men heeft mij gevraagd de karaoke op mij te nemen en te presenteren.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf nog maar één keer met karaoke meegedaan heb op een camping in Spanje heel lang geleden. Ik heb twee eigen bands waarin we zelf spelen en zingen en doe dus meestal geen karaoke. Ik zing vooral Jazz en ben minder bekend met de nieuwste popliedjes (luister weinig naar de radio, want ik ben meestal nieuwe nummers aan het instuderen). Dus het wordt vast hilarisch hoe ik bepaalde namen verkeerd ga uitspreken of de nummers helemaal niet ken of herken.

Ik weet dat in menig huiskamer een karaokesetje staat en dat vooral de jeugd hier erg goed in is. Wat ik ook weet is dat de ouders stiekem wel eens wat proberen, dus zij komen hopelijk (na enige drankjes) ook naar voren.

De bedoeling is dat iedereen die het leuk vindt gewoon eens de stoute schoenen aantrekt en het gaat proberen. Probeer elkaar te helpen en te steunen, ga eventueel samen aan de slag (en het podium op).

Heb je toch last van wat podiumvrees? Ik help je graag op weg of ondersteun waar je me nodig hebt. Wil je graag tips over hoe te zingen in een microfoon of wat stemtips, of zou je graag willen maar spelen de zenuwen je parten? Kom gerust even langs bij de kampradio, en dan kunnen we samen kijken of ik je op weg kan helpen. Het is écht heerlijk om te zingen!

Mocht hier erg veel animo voor zijn, dan kunnen we volgend jaar eens kijken of we van te voren een zang workshopje kunnen in lassen.

Er liggen lijsten met muzieknummers klaar waar je uit kunt kiezen bij de VPK receptie of de Bar, meerdere nummers mag ook, maar wees snel met invullen van je briefje want elk nummer kan natuurlijk maar 1 keer, ik verdeel het verder wel over de avond voor een prettige balans.

Weet je eigenlijk al een beetje wàt je gaat doen, neem dan ook vast wat kleding mee en make/up om je goed te presenteren. Het kan en mag allemaal! En ouders, houd U  niet in, nu zijn jullie kinderen jullie voorbeeld en U zult volgen.

Tot ziens, Zondagavond vanaf 20:30 in de Zonnehal.

50 tinten Groen

De Kampradio volgt dit jaar het Thema “50 tinten groen”:  uitkomen met dumpspullen op 50 MHz. Dat groene spul is leuk, maar de GRC-9 kennen we nu wel en ik vind de SEM-familie ook geweldig.

Bijkomend voordeel is dat er voldoende amateurs zijn die met hun set ook op 6m uit kunnen komen en het vereist minder “dramatische” antennes dus in de auto, op de fiets en lopend is ook prima te doen.

Ik PA6VPK, zal zelf een (loodzware, maar fantastisch mooie) SEM-25 als basis station gaan gebruiken (ruim 15W uit) met een originele GP-achtige antenne op een legermastje plus in ieder geval één (draagbare) SEM-35 (en als ik iets voor de mike kan regelen ook een SEM-52 portofoon). Ik heb bij dat spul ook een complete set voor “afstandsbediening” (betekent dat je de set op afstand aan en uit kunt zetten en er verbindingen meet kan maken, maar met alleen gebruik van 50.4 is dat voldoende). En dat spul werkt ook meteen als veldtelefoon. Van m’n zwager heb ik ooit een flinke rol dubbel veldtelefoondraad gekregen, dus het lijkt me wel grappig om de “remote” dan bij de VPK receptie neer te zetten die weer in de Zonnehal zit.

Nemen jullie dit jaar ook massaal de 50 MHz spullen mee, dan wordt 50.4 ook een vaste kamp frequentie naast natuurlijk de gewone 145.525 MHz…

 

Nog een paar weekjes, ik heb er nu al zin in.

73 de Ben, PA3DWJ (soon PA6VPK)…

 

Op avontuur met de microscoop

Ooit eens nagedacht over hoe de wereld eruit zou zien als je een mier bent? Of nog veel kleiner en de wereld bekijken vanuit een pantoffeldiertje? Deze diertjes zijn voor ons heel erg klein en je kunt je wellicht voorstellen dat wij voor hun heel erg groot zijn.

Als je wel eens met een vergoot glas naar een mier hebt gekeken dan kon je ineens het hoofdje zien en de pootjes. En ook dat die broodkruimel wel ineens veel groter eruit zag dan zonder je vergrootglas.

We heb ben een leuk plan bedacht en we hopen dat jullie mee willen doen. We nemen een echte microscoop mee die nog veel beter werkt dan een vergrootglas. Net zoals bij een ziekenhuis kun je hiermee zelfs de kleinste diertjes en organismes heel mooi bekijken.

Er zijn natuurlijk ook beestjes die we liever niet tegenkomen. Op de foto hier onder zie je de snuit van een beestje die we helaas regelmatig tegenkomen in het bos. Heb jij een idee wat dit zou kunnen zijn?

En in de vijver of in de sloot komen we allemaal nuttige beestjes tegen. Het zijn goede opruimers van allerlei afvalstofjes en ze worden ook weer opgegeten door de grotere diertjes die in het water leven.

Tijdens het VPK kunnen we allerlei kleine dingetjes verzamelen en deze bij de Zonnehal onder microscoop goed bekijken.

Kan best spannend zijn omdat we niet weten wat we gaan zien. Als je een druppel vijverwater onder de microscoop legt dan kun je zo meer dan 10 hele kleine diertjes ontdekken.

Op zaterdag en zondag kun je gewoon even langslopen in de Zonnehal en dan kijken we samen naar wat je gevonden hebt. Lijkt mij erg spannend!

Tot gauw, Onno.

ARDF Clinic op het VPK

‘Een keer meelopen met een ARDF vossenjacht tijdens het VPK?”

Tijdens de 2 mtr vossenjacht op zaterdagmiddag 3 juni zal Alex, PA1FOX, een vossenjachtclinic houden. We zullen samen, als groep, starten bij deze ARDF jacht en al wandelend onderweg zal Alex diverse technieken, tactieken en de strategie uitleggen. Tijdens deze clinic kan kunnen alle jagers in de groep tegelijk meeluisteren met de ontvanger van Alex. Neem hiervoor een 2 mtr portofoon mee! Als je een koptelefoon hebt voor je porto, neem die dan ook mee. Een eigen vossenjachtontvanger mag je natuurlijk ook meenemen, maar bedenk dat je dan mogelijk wat anders hoort dan Alex en ook zijn uitleg misschien niet goed kan verstaan.

De start van de jacht is om 14:00 uur, als je mee wil lopen met Alex graag om 13:30 verzamelen bij de Zonnehal. We zullen rond 16:00 uur weer terug zijn.

Let wel, we gaan niet hardlopen, maar lekkere wandelschoenen zijn wel fijn. 

73Es Alex – PA1FOX

 

Het programma is al bijna kompleet.

Het is inmiddels een beetje traditie aan het worden dat er al veel VPK-gangers eerder op hetVPK aankomen dan de officiële aankomst dag op vrijdag. En ook dit jaar is dit dus weer mogelijk! Eerste aankomst dit jaar is zelfs mogelijk vanaf maandag 29 mei na 14.00 uur, uiterlijk vertrekmoment is op dinsdagochtend 6 juni 12:00 uur.  In verband met de te organiseren Electra voorzieningen is het wel noodzakelijk dat eerdere aankomsten en latere vertrekken doorgegeven worden via de mail:

 

Ook het programma is al weer zo goed als rond,  achter de schermen is er al weer hard gewerkt door een ieder. Zo zullen uiteraard de jachten weer door De Vossejacht commissie worden voorbereid.  En op de zaterdagmiddag is er weer het jeugd solderen. Dit jaar is het bouwproject  de “Light Mill”.

Ook de andere bekende activiteiten zoals  de kampradio, de familiejacht op zondagmiddag en een bingo staan weer op de planning. Nieuw in het programma is een karaoke activiteit op de zondagavond. En uiteraard zal er volop gelegenheid zijn voor het onderlinge QSO.

 

Like ons ook eens op facebook,  daar zal de komende tijd weer allerlei wetenswaardigheden voorbij komen. Wij hebben er in ieder geval al weer helemaal zin in en kijken uit naar een nieuw VPK!

73 namens de VPK-organisatie,

Benno. PA3FBX

terkamp 2017 gaat er weer komen

Buiten is het nog koud maar binnen voor de open haard zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het Veron Pinksterkamp 2017. Dit jaar is het VPK van 2 t/m 5  Juni 2017, dus laat in het seizoen en we verwachten daarom ook mooi weer.De VPK deelnemers uit 2016 zullen het koude weer van vorig jaar nog wel herinneren maar weten ook dat minder weer geen reden is om niet naar het Pinksterkamp te gaan. Alle activiteiten gaan altijd gewoon door.De locatie was voor velen nieuw en ook dit jaar zullen we weer samenkomen op de Paasheuvel in Vierhouten. De Zonnehal zal weer een centrale rol gaan spelen voor alle activiteiten, de VPK receptie en een onderling QSO.De blokhutten zijn ondertussen allemaal al verhuurd maar op de kampeer velden is uiteraard voldoende ruimte. Iedereen is welkom en voor inschrijven is niet nodig.

Voor de mensen die eerder willen komen kan er vanaf maandag 29 Mei na 14:00 al opgebouwd en gekampeerd worden. Graag hebben we hier dan wel een berichtje over zodat we weten waar we op mogen rekenen.

Ondertussen zijn de meeste vaste medewerkers al benaderd en hebben ze hun hulp al toe gezegd. Maar er is altijd ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën.  Mocht je plannen hebben benader ons dan via de mail en mogelijk kunnen we helpen je plannen uit te voeren. Een VPK organiseren is veel werk en er is altijd ruimte voor extra handjes..

Wij zijn te bereiken via de Mail op vpk@plantagie.org.

Volg deze website voor de laatste info, maar ook het Electron en op onze Facebook pagina.

We hebben er weer zin in, jullie ook?

73es Benno, Sandra en Kim Plantagie

 

2016

Gelukkig hebben we de foto’s nog.

Het 51e VPK is weer voorbij. We hebben de koudste pinksterdagen sinds jaren overleefd en het was geweldig. Met ruim 200 deelnemers hebben we een vol programma afgewerkt op de Paasheuvel.

Op de foto pagina is een link VPK2016 aangemaakt naar een google foto drive. Iedereen kan daar naar wens foto’s uploaden en downloaden. Er staan al een 30 a 40 foto’s op en daar kunnen nog veel meer bij…

Rest me iedereen te bedanken voor hun aanwezigheid en deelname aan alle activiteiten. Juist daarom doen de organisatoren alle werk en zijn we tevreden met het resultaat.

Tot ziens,

Benno PA3FBX.

Adres gegevens.

We zijn ondertussen gearriveerd op de Paasheuvel.

De Paasheuvel ligt midden in Vierhouten op de Veluwe. Het adres is:
Het Frusselt 30, 8076 RE Vierhouten
Via de A28 neemt je de afslag nr 14 Nunspeet/Elspeet.  Via de A50 neem je de afslag nr 27 Epe en volgt u de borden Nunspeet en vervolgens Vierhouten.

Daarna de borden Vierhouten volgen tot in het dorp en daar de borden Paasheuvel volgen. Op de paasheuvel rijd je langs de pvPK ingangaasheuvel receptie en volgt je de bordjes VPK.

De VPK receptie zit vanaf donderdag in de Zonnehal. Tot die tijd mag je je bij onze Camper melden rechts van de Zonnehal.

Verder is er redelijk bereik van een betaalde Wifi service beschikbaar via WIFItenne.com
Kijk op op hun site wat de kosten zijn en hoe je online kunt komen…
Ook is 3G en 4G via de mobiele providers redelijk dekkend…

73es Benno PA3FBX.

Laatste programma toevoegingen

Hoi allemaal,

De kleurplaat is weer klaar voor de jonge VPK gangers. Vergeetvpk 2011 182 ook dit jaar niet de kleurtjes en stiften in te pakken. Zoals altijd liggen de kleurplaten bij de receptie.

Verder staat er ook weer maar liefst 2 bingo’s op het programma.

Op zaterdag avond is er voor de kinderen een bingo om 19:00 uur en om 20:30 nemen de volwassenen het over om nog een paar spannende rondes te draaien.

De vossejaPaasheuvel_OL15000_160329cht comissie heeft de kaart voor het vossejacht gebied vrij gegeven.
Deze kaart is natuurlijk te vinden op de download pagina.

Tenslotte kunnen we op donderdag avond nog een byzondere jacht verwachten. Meer info hierover zal bij de receptie in de zonnehal te vinden zijn.

Nog enkele dagen en dan is het zover.

Tot ziens op het VPK..

Laatste nieuws voor het 51e VPK.

Het zal u ondertussen niet ontgaan zijn dat we dit jaar op de Veluwe in Vierhouten zitten. Dat is meer in het centrum van Nederland en daarom dus ook uitermate geschikt om voor niet-kampeerders toch een dagje het VPK te bezoeken. De vaste VPK gangers zijn ondertussen nu hun spullen aan het inpakken en zich klaar aan het maken voor weer een gezellig lang pinksterweekend met kamperen, ontmoetingen, bijpraten, vossenjagen, solderen, ervaringen uitwisselen etc etc. We hebben twee grote velden gereserveerd en er is zeker ruimte voor leuke antenne parken.stroomDe stroomvoorziening is wel wat spannend. Een nieuwe locatie geeft de uitdaging om opnieuw een betaalbaar dekkend netwerk neer te leggen en daarom willen we u vragen die extra verleng haspel zeker mee te nemen. Ook willen we vragen bijv. die elektrische verwarming thuis te laten omdat we anders misschien allemaal in het donker komen te zitten. Als iedereen een beetje oplet en mee werkt gaat het zeker weer lukken.

Nieuw VPK T-shirt.

Na het succes van de jubileum VPK shirt van vorig jaar hebben we ook dit jaar weer een nieuw T-shirt gemaakt. Een meer natuurlijke kleur met een meer tijdlozer VPK logo. De prijzen zijn weer scherp en de oplage beperkt.
Vraag er na bij aankomst, want bij de VPK receptie zijn ze weer te koop.

Het programma is als vanouds vol en druk.

De Zonnehal zal gedurende het hele weekend een trefpunt zijn voor ontmoeting en onderling QSO. Deze hal wordt gezellig ingericht inclusief een bar en (achtergrond) muziek.

ZaterdagochteFOXnd FoxOring

Bijzonder te vermelden is de zaterdagochtend FoxOring op 80M.
Deze heeft een speciale “Awarding voor de jeugd t/m 18 jaar” en wordt mede door de VERON jeugd commissie georganiseerd.

Jeugd solderenBatDetectorVpk2016

Speciaal voor de jeugd is er ook dit jaar weer de mogelijkheid om zelf een elektronica bouwpakketje in elkaar te solderen. Op zaterdagmiddag kan je een ‘Bat Detector’ solderen onder begeleiding van iemand van de organisatie of iemand die meekomt om je te helpen.

De Bat Detector vangt ultrasoon geluid op zoals bijvoorbeeld wordt gemaakt door vleermuizen. De frequenties van deze geluiden zijn zo hoog dat wij deze niet kunnen horen. De Bat Detector “vertaalt” dit naar, voor ons hoorbare, geluiden. Als er geen vleermuizen zijn, dan kan de Bat Detector ook gebruikt worden om te luisteren naar bijvoorbeeld papier verfrommelen of verscheuren, of de bubbels van priklimonade. En misschien ontdek je zelf ook wel een geluid dat je normaal niet kan horen, maar wel met de Bat Detector!

Kosten en opgeven
Een Bat Detector bouwpakketje kan je komen solderen voor 5 euro, en de benodigde 9 Volt batterij is verkrijgbaar voor 1 euro. Let op: je hebt nog wel een hoofd- of oortelefoontje nodig met een stereo 3,5 mm plug, maar deze heb je vast nog wel ergens liggen (we hebben er wel een paar liggen om te testen hoor).

Je hoeft je niet van te voren op te geven, kom gewoon zaterdagmiddag naar het jeugd solderen toe. Betalen kan ook gewoon ter plaatse.

Meer informatie
Meer informatie over de Bat Detector zelf kan je vinden op de internetpagina’s van de Service Kring JOTA-JOTI: http://www.kitbuilding.org.

Voor de liefhebbers zijn er ook nog wat bouwpakketjes van de vorige VPK’s beschikbaar (de ‘Wave Lights’ en de ‘My Morse Guide’).

Tenslotte

Wilt u eerder komen dan 13 mei meldt u dan even bij Sandra of Benno Plantagie via email
vpk@plantagie.org.

Tot ziens op het VPK in Vierhouten.
Sandra, Kim en Benno Plantagie.

We zijn aan het aftellen….

Nog een paar weken en dan is het 51e VPK een feit. Van 13 tot en met 16 mei zitten we weer op de Paasheuvel te Vierhouten. En u denkt misschien weer? Ja, want ook 19 jaar geleden is het VPK op de Paasheuvel neergestreken.

Vierhouten is een toeristisch dorpje midden op de Veluwe waar de Paasheuvel al meer dan 70 jaar een begrip is. Afgelopen jaar is bij de Paasheuvel het roer om gegaan en nu richten zij zich alleen nog op grote groepen. Vandaar dat onze groep van jaarlijks ca. 250 kampeerders hier nu prima bij past!

De Vossenjachtcommissie spant zich in om opnieuw een aantal jachten uit te zetten en dit jaar worden ook de Jeugd FoxOring kampioenschappen op het vpk gehouden. Ook de andere bekende activiteiten zoals solderen voor de jeugd, kamp radio en ook een bingo staan weer op de planning. Met elkaar zijn we dus druk bezig met de organisatie van een veelzijdig programma. Zie voor het programma elders op deze site.

Ook aan een natje en droogje wordt gedacht. Er zullen ’s ochtends verse broodjes voorradig zijn en het gehele weekend wordt in de Zonnehal een bar gedraaid met catering door de afdeling Eindhoven. Tevens zal deze Zonnehal als centrale ontmoetingsplaats en startpunt van activiteiten een rode draad gaan vormen tijdens het gehele weekend.

VPK terrein 2016

VPK terrein 2016

Een meer centrale plek in het land kent helaas ook een nadeel. De prijzen op de Veluwe liggen wat hoger dan in het noorden van het land. Om het kamp niet te zwaar op de verenigingskas te laten drukken hebben we de prijzen iets moeten aanpassen. Volwassenen betalen nu 8,00 per nacht excl. toeristenbelasting. Daar tegenover staat dat we voor de kinderen een voordeliger tarief hebben kunnen afspreken, namelijk 4,00 per nacht. En kinderen onder de 3 jaar zijn gratis!

We hopen u allemaal weer te ontmoeten tijdens het Pinksterweekend, wilt u eerder arriveren dan vrijdag horen we dit graag even van tevoren van u. En ook voor overige vragen en/of opmerkingen kunt u ten alle tijden  via de mail contact met ons opnemen via vpk@plantagie.org

Tot gauw.

73es Sandra, Kim en Benno PA3FBX.

Voorbereidingen voor het VPK in volle gang.

Nog een paar weken en dan is het 51e VPK een feit. Van 13 tot en met 16 mei zitten we weer op de Paasheuvel te Vierhouten. En u denkt misschien weer? Ja, want ook 19 jaar geleden is het VPK op de Paasheuvel neergestreken.

Vierhouten is een toeristisch dorpje midden op de Veluwe waar de Paasheuvel al meer dan 70 jaar een begrip is. Afgelopen jaar is bij de Paasheuvel het roer om gegaan en nu richten zij zich alleen nog op grote groepen. Vandaar dat onze groep van jaarlijks ca. 250 kampeerders hier nu prima bij past!

De Vossenjachtcommissie spant zicvosh in om opnieuw een aantal jachten uit te zetten en dit jaar worden ook de Jeugd FoxOring kampioenschappen op het vpk gehouden. Ook de andere bekende activiteiten zoals solderen voor de jeugd, kamp radio en ook een bingo staan weer op de planning. Met elkaar zijn we dus druk bezig met de organisatie van een veelzijdig programma.

Ook aan een natje en droogje wordt gedacht. Er zullen ’s ochtends verse broodjes voorradig zijn en het gehele weekend wordt in de Zonnehal een bar gedraaid met catering door de afdeling Eindhoven. Tevens zal deze Zonnehal als centrale ontVPK_2012_30moetingsplaats en startpunt van activiteiten een rode draad gaan vormen tijdens het gehele weekend.

Een meer centrale plek in het land kent helaas ook een nadeel. De prijzen op de Veluwe liggen wat hoger dan in het noorden van het land. Om het kamp niet te zwaar op de verenigingskas te laten drukken hebben we de prijzen iets moeten aanpassen. Volwassenen betalen nu 8,00 per nacht excl. toeristenbelasting. Daar tegenover staat dat we voor de kinderen een voordeliger tarief hebben kunnen afspreken, namelijk 4,00 per nacht. En kinderen onder de 3 jaar zijn gratis!

We hopen u allemaal weer te ontmoeten tijdens het Pinksterweekend, wilt u eerder arriveren dan vrijdag horen we dit graag even van tevoren van u. En ook voor overige vragen en/of opmerkingen kunt u ten alle tijden via de mail contact met ons opnemen via vpk@plantagie.org

Nieuws over het VeronPinksterKamp 2016.

Graag laten wij hierbij de laatste nieuwtjes over het komend VPK volgen wat gaat plaatsvinden van 13 tot en met 16 mei a.s. op De Paasheuvel in Vierhouten, gelegen midden in de bos en hei op de Veluwe.omgeving plattegrond

Ook voor dit komende pinksterkamp hoeft niet gereserveerd te worden!

Alléén als u eerder wilt komen dan vrijdag 13 mei of later wilt vertrekken dan pinkstermaandag 16 mei dient u dit rechtstreeks bij de vpk organisatie te reserveren, het liefst per mail via vpk@plantagie.org . Omdat het een groepskampeerterrein betreft kunt u eventuele extra nachten namelijk niet zelf bij de Paasheuvelgroep reserveren.

Ook zijn er een 6-tal Finse blokhutten te huur. Deze heeft het VPK in optie genomen tot 1 maart a.s. (langer kon helaas niet). De blokhutten zijn geschikt voor max. 5 personen en kosten euro 250,- per blokhut voor het pinksterweekend van vrijdagmiddag tot en met maandagochtend. Het maakt daarbij niet uit met hoeveel personen u verblijft (minimaal 1, max 5 personen). Daarboven komt nog toeristenbelasting van euro 0,80 per persoon per nacht. Bedlinnen is inbegrepen, evenals de schoonmaakkosten. Wilt u hiervan gebruik maken dan kunt u dit ook per mail reserveren via vpk@plantagie.org. Wacht hiermee dus niet te lang!

Achter de schermen wordt al weer hard gewerkt aan het programma.

benno en sandra

Om als nieuwe organisatie overzicht te houden op alle activiteiten die mogelijk georganiseerd gaan worden tijdens het kamp verzoeken wij iedereen die iets wil gaan organiseren tijdens dit kamp dit ook met ons als organisatie te overleggen.

In de komende Electron uitgaven zullen wij u uiteraard op de hoogte houden van alle ontwikkelingen. Natuurlijk kunt u ons ook volgen op Facebook en voor de laatste informatie verwijzen we u graag naar www.veronpinksterkamp.nl .

Namens de VPK organisatie

73 Benno, PA3FBX.

VPK 2016 in aantocht

Het is bijna winter, de dagen worden korter en de avonden langer, tijd om over 2016 na te gaan denken.

Na het succesvolle 50e VPK in 2015 in Sellingen komt er uiteraard gewoon weer een 51e VPK in 2016! Alhoewel gewoon… Er lag ons natuurlijk een uitdaging om een kampeerterrein te vinden die aansluit bij de wensen van de tegenwoordige VPK-ganger. Wij zijn blij te kunnen noemen dat het nu 100% zeker is dat wij komend Pinksteren, 13 tot en met 16 mei,  terecht kunnen op De Paasheuvel in Vierhouten, gelegen midden in de bos en hei op de Veluwe. In een ver verleden is het VPK hier al eens gesetteld geweest (eind jaren negentig) en nu dus opnieuw onze uitvalbasis. We hopen door de meer centrale ligging in Nederland misschien ook weer deelnemers te mogen begroeten die de laatste jaren de afstand bezwaarlijk vonden. Wij hebben de luxe positie dat wij tijdens ons verblijf de ruime Zonnehal tot onze beschikking te hebben. Hieromheen zal het kamp opgebouwd worden, op twee ruime kampeerterreinen.

U kunt zelf uw ideale kampeerplek kiezen, dichtbij alle vertier, of misschien liever op een wat rustiger gelegen plekje. Dichtbij een speelplas of kamperen met je tent op een wat hoger gelegen plateau. Voor het kamperen tijdens het Pinkster weekend, hoeft net als alle voorgaande jaren niet te worden gereserveerd.

Nieuw dit jaar is als je eerder wilt komen of langer wilt blijven dan moeten we daarvoor extra bij boeken. Dit geldt ook als je gebruik wil maken van een vakantie huisje. We hebben een optie op 9 Finse blokhutten die tijdens het VPK voor ons beschikbaar zijn. Deze zijn geschikt voor 4 tot 5 personen en staan midden op de Paasheuvel. Meer informatie hierover vindt je binnen enkele weken op deze site.

De Zonnehal zal het gehele weekend fungeren als centrale ontmoetingsplaats voor onderling qso, maar ook als start- en eindpunt van de diverse vossenjachten. Ook de kindersoldeermiddag en andere activiteiten kunnen hier plaatsvinden. Aan het programma van het weekend wordt hard gewerkt. We willen het bestaande succesvolle concept van het kamp zeker in stand houden en zijn blij dat er al veel mensen weer hun medewerking hebben toegezegd. En uiteraard staan we ook open voor leuke nieuwe ideeën of suggesties. Mocht u nu een leuk idee hebben en/of zelf wat willen organiseren horen we dit graag. Gebruik daarvoor de contact pagina op deze site.

Blijf deze website in de gaten houden voor het laatste nieuws. Wij hopen dat u Pinksteren alvast in uw agenda reserveert voor het 51e VPK, wij hebben er al weer helemaal zin in!

73 Benno, PA3FBX.

2015

50e VPK was een succes.

Hoi allemaal,

Namens het hele VPK team wil ik alle deelnemers bedanken voor hun positieve bijdragen.
Samen hebben we een geweldig kamp gehad en voor een waardige afsluiting van de VPK carrière van Koos en Hilde.

Gelukkig hebben we de foto’s nog..

Alle binnengekomen linkjes staan op de Foto pagina..

Er zullen de komende weken er nog wel een aantal bijkomen dus blijf deze site in de gaten houden…

ARDF kaart van Sellingen.

De vossejacht crew heeft weken hard gewerkt en net op tijd de nieuwe ARDF kaart gereed gekregen.  In slechts 5 weken een nieuwe accurate ARDF kaart maken is geen eenvoudige taak en er zijn enkele veld expedities nodig geweest om dit voor elkaar te krijgen.

De nieuwe kaart is is online te vinden in de download sectie.

 

Live vanuit Sellingen

Hoi allemaal,

De Organisatie voor het 50e VPK is gearriveerd op het VPK terrein. Koos en Hilde staan al enkele dagen samen met al veel bekende vaste deelnemers en vandaag is Ben met de kampradio en Benno en Sandra met de catering gearriveerd. Kortom het druppelt lekker binnen.

Meteen is er al iets gewijzigd. De achter ingang is prima bruikbaar voor auto’s maar met een aanhanger, caravan of camper konden we niet de bochten niet halen.

Daarom is bij aankomst de normale Camping ingang beschikbaar en is de achteringang dus tijdelijk buitengebruik gesteld. Dit heeft meteen geleid dat de VPK receptie en de ontmoetingstent is verplaatst naar veld 4.

Zie de plattegrond
plattegrond actueel

Vanaf donderdag morgen is de VPK receptie open en kan er ingeschreven worden voor de 50e VPK. De weersvoorspellingen wordt beter dus we hebben er zin in.

Allemaal tot ziens…

 

Programmaboekje

Proton06
Nog een paar dagen en dan start het 50e VPK. Zag het er een paar weken geleden nog donker uit voor de toekomst is nu alles gepland en zijn Koos en Hilde al in Sellingen om ons kamp weer een succes te maken.

De weergoden spreken ons nog wat tegen maar wij zijn niet van suiker en gaan er voor. Laarzen aan en regenkleding ingepakt de 50e VPK wordt weer geweldig.

Speciaal ter gelegenheid van het 50e VPK is er weer een speciaal “Proton” programmaboekje met daarin het programma en vooral veel verhalen en foto’s over de afgelopen 50 jaar. Je krijgt een exemplaar bij je inschrijving bij de Veron Receptie.

Toch wel een Zaterdagavond Cache

Al weer een week voorbij en weer wat nieuws te melden…

De sluitingsdatum van het voor inschrijven voor een VPK T-shirt is voorbij en de bestelling is gedaan. Op het VPK zullen nog beperkt extra shirts voorradig zijn dus heb je nog niet besteld dan heb je op het VPK toch nog een kans op een 50 jaar VPK T-shirt. Maar op = op! De mensen die zich voor hebben ingeschreven voor hun T-shirt kunnen deze bij de aanmelding bij de VPK receptie tegen betaling ophalen.

Jubileum vossenjacht ontvanger

Ook aan de 50 Jaar VPK jubileum ontvanger worden op dit moment de laatste hand gelegd. Alle beschikbare ontvangers zijn nu verzegd en diegene die zich hebben ingeschreven hebben ondertussen een E-mail van Dick, PA0DFN gehad met meer gegevens. Hun pakketjes zullen vanaf donderdag middag klaar liggen bij de VPK receptie.

Zaterdagavond Cache.

Wim en Wilma hebben naast 2 andere programma items ook nog tijd gevonden de zaterdag avond cache te organiseren. De vaste VPK deelnemers weten dat Adries en Floris normaal op zaterdagavond een Geocaching event organiseren met hele bijzondere technieken. Omdat Andries wegens drukte op het werk het dit jaar niet kon organiseren hebben Wim en Wilma een meer “normale” avondcache uitgezet. Marcel Daverveld (PG8M) en zijn vriendin Bernadette Bongers gaan ons het bos inbrengen en laten ons daar achter met alleen onze GPS ontvanger.

Meer informatie over de avondcache vindt u in het programma, op de flyers en natuurlijk de kampradio.

Kinderelektronica middag.

Ivo heeft nog wat extra informatie online gezet over de electronica pakketjes die we zaterdag middag in elkaar mogen zetten. Zoals al eerder gemeld zijn er maar liefst 2 verschillende nieuwe pakketjes te bouwen dus zelfs de hele snelle bouwers kunnen de hele middag bezig zijn.

Dit was het weer voor vandaag. Heeft u zich al aangemeld bij het gastenboek? En kijk ook even op onze facebook pagina..

73es Benno, PA3FBX.

VPK Ontmoetingstent

De organisatie voor het 50e VPK gaat gestaag.

Er zijn al diverse aanvragen voor het Jubileum VPK T-Shirt. De sluitingsdatum om te bestellen nadert snel (voor 10 mei a.s.). Heeft u nog niet besteld, stuur dan een mail naar
vpk@plantagie.org met vermelding van het gewenste aantal en de gewenste maten. De T-shirts zijn verkrijgbaar voor euro 5,- per stuk.

Familie jacht.

Wim en Wilma melden dat de Familie jacht “Holle Bolle Gijs” ook aangemeld is bij dewww.geocaching.nl. Dit jaar zijn de regels voor dit soort “Events” aangepast en waren ze genoodzaakt zich te beperken tot een “Holle Bolle Gijs Meet & Greet Event”. Omdat Andries QRL matig erg druk is zal er dit jaar geen GPS avond activiteiten worden georganiseerd. Er liggen in het gebied rondom ons kamp wel voldoende “normale” caches dus de GPS ontvanger kan toch vaker gebruikt worden.

Meer informatie over de Familie jacht “Holle Bolle Gijs” vindt u ook op de prive site van Wim en Wilma op http://www.lasertreasuregames.com.

VPK ontmoetingstent.

We hebben dit jaar weer een eigen VPK ontmoetingstent.
Hier zal de VPK receptie huisvesten en ook zullen alle jachten starten en eindigen vanaf deze tent. Tevens kunnen bezoekers zich in de tent melden en wordt het een fijne plek voor een onderling QSO. Er zal koffie en fris verkrijgbaar zijn tegen een kleine vergoeding en ook zullen de warme broodjes daar besteld en afgehaald kunnen worden.

In deze tent willen we ook doorlopend een foto presentatie laten draaien op een beamer, en daarvoor doe ik hier een oproep. Heeft u foto’s of video fragmenten van vorige VPK’s dan wil de organisatie die graag digitaal ontvangen. Stuur een mail naar vpk@plantagie.org of zet ze op WeTransfer. Grotere hoeveelheden data mogen ook op een USB stick tijdens het kamp aangeleverd worden.

Dat was het weer voor vandaag.
Hou deze site in de gaten voor de laatste info.

73es Benno, PA3FBX.

 

 

 

Jubileum T-shirt

Achter de schermen wordt er hard gewerkt om alles op orde te krijgen voor onze nieuwe kamp locatie. Een eigen ontmoetingstent, parkeer plaatsen, veld indelingen en ook een volledig nieuw elektriciteitsnet wordt niet zomaar uit de mouw geschud.

De vossenjachten moeten “even” opnieuw uitgedacht worden, alle vossenjachtgebieden moeten opnieuw in kaart worden gebracht en wat te denken van de zondagmiddag familiejacht van Wim en Wilma die al helemaal was voorbereid voor de oude locatie.

Uiteraard is een nieuwe locatie ook weer heel leuk. Het brengt nieuwe mogelijkheden en uitdagingen met zich mee en zal hier en daar ook nog wel wat verrassingen geven. Een verzoek geven we vast mee. Neem voldoende verlengkabels mee want het kan maar zo eens zijn dat het dichtstbijzijnde stroom punt iets verder op gelegen is dan gewend.

JUBILEUM T-SHIRT

Ter gelegenheid van het 50e jubileum van het VPK wordt er een speciaal jubileum T-shirt uitgegeven. Dit wordt een blauw t-shirt met voor en achterop het speciale jubileumlogo gedrukt.t-shirt-2

Dit T-shirt kost euro 5,- per shirt en kan tot 10 mei gereserveerd worden via een e-mail naar vpk@plantagie.org

Geef daarin duidelijk het aantal aan wat je wilt reserveren en de maat (maten). Kindermaten zijn ook mogelijk. Op het kamp zelf volgt dan de levering en betaling.

Dat was het weer voor vandaag, Houd hier de berichten in de gaten voor het laatste nieuws.

73es Benno, PA3FBX.

 

Toch wel een ratten jacht.

Hallo allemaal,

Vandaag mag ik u melden dat de Ratten jacht toch wel door gaat!

De organisatie van dit spel heeft gisteren het VPK terrein bekeken en haar goedkeuring uitgesproken. Dit betekent dat we ons eten in en om de tenten goed moeten opbergen want het zal daar weer wemelen van de ratten.  Onze jeugd zal zich weer moeten inspannen om alle ratten te vinden en ons te bevrijden van deze overlast. Lees de publicaties op het VPK voor meer info over dit spel.

En dit is niet alles, de kindersoldeer middag staat al op het programma maar heeft dit jaar niet 1 maar zelf 2 speciale VPK projecten voorbereid. De reeds bekende My Morse Guide badges, die erg populair waren, hebben nu naast de naam ook een speciale VPK 50 morse tekst. Er kan dus voor de hele snelle jongens gewoon nog een 2e print in elkaar gezet worden.

Blijf deze site volgen voor het laatste nieuws…

 

 

 

 

 

Programma en prijs info…

Eigen receptie.

Wij maken gebruik van een eigen VPK ingang, hiervoor zullen van af woensdag borden de juiste richting wijzen. Bij aankomst op het VPK terrein eerst melden bij de eigen VPK receptie. Na het lossen van de auto vragen wij u de auto te parkeren op het parkeerveld bij de VPK receptie.
Er is op de camping geen pin automaat aanwezig. Wilt u rekening houden met gepaste en contante betaling. Er is in het restaurant en in het dorp wel een pinautomaat.

Tarief.

Ook dit jaar hebben we weer een scherp VPK tarief kunnen afspreken. U staat voor 7 euro per persoon, per nacht. Kinderen tot 4 jaar zijn gratis. Er wordt bij aankomst afgerekend.
Dit tarief is inclusief toeristen belasting. Douches zijn gratis. In de VPK ontmoetingstent zullen alle starten van de vossenjachten en geocaching beginnen. Daar zal ook regelmatig koffie en fris geschonken worden tegen kantineprijzen.

Programma.

Nu we weten waar we heen gaan is het programma ook bekend.
Hier kunt U het programma vinden…

Dat was het weer voor vandaag.
Blijf deze site volgen voor de laatste details…

73es het VPK team…

Wat is er in Sellingen…

Aanvullende belangrijke informatie over het 50e VPK in Sellingen.

Zoals gemeld zijn er door de Veron 5 groeps terreinen geboekt. Dit wordt een per persoonstarief ongeveer vergelijkbaar met vorig jaar. De groepsterreinen zijn niet zichtbaar op camping plattegrond maar liggen in het verlengde van de camping. We maken gebruik van de achter ingang om direct op het VPK terrein te komen. De organisatie zal aanwezig zijn van woensdag 20 mei 12:00 tot en met dinsdag 26 mei. We hebben een eigen receptie en die is dus ook pas open vanaf woensdag 20 mei. Vanaf donderdag 21 mei tot en met maandag 25 mei is er stroom op het VPK terrein. Honden zijn toegestaan mits  aangelijnd. Er komt een eigen toilet groepen maar er kan gebruik gemaakt van de camping faciliteiten voor douche, was en afwas. De camping heeft een betaald wifi netwerk waarvoor via de receptie van de camping toegang gevraagd kan worden. Het Wifi signaal is niet bruikbaar op het vpk terrein, de afstand daarvoor is te groot.

Wilt u eerder komen of langer blijven is het misschien handig zelf een plekje te reserveren op de normale camping. Hiervoor kun je contact opnemen met de Bronzeneik  voor beschikbaarheid en tarief.

Verder is er een openbaar zwembad op loop afstand (1KM) tegen normaal tarief toegankelijk. Binnen kort meer informatie en ook het programma.

Blijf deze site volgen voor het laatste nieuws…

73es namens de organisatie, Benno, Pa3fbx

 

We gaan naar Sellingen..

Laatste nieuws over het 50e VPK.. niet in Odoorn maar in Sellingen!

Dit weekend is duidelijk geworden dat het 50e VPK dit jaar niet in Odoorn gehouden kan worden. Omdat we al wat alternatieven achter de hand hadden zijn we erg verheugd u te kunnen laten weten dat wij een zeer goed alternatief in Sellingen gevonden hebben.

Sellingen ligt op deBronzeneik logo grens van Drenthe en Groningen en wij hebben een plek gevonden op  camping De Bronzen Eik. Naast een regulier kampeerterrein beschikt deze camping ook over een groot groepsterrein wat tijdens de komende pinksterdagen geheel tot onze beschikking komt te staan. Het zijn totaal 5 grote groepsvelden.

De soldeeractiviteiten kunnen plaatsvinden in de recreatieruimte van de camping, op zaterdagavond zal er een feestelijke avond zijn, die plaats zal vinden in het restaurant van de camping. Om de avond op te fleuren zal er ook live muziek zijn.

Uiteraard zullen ook de vossenjachten weer georganiseerd worden, deze kunnen worden gehouden in het aangrenzende bosgebied van Staatsbosbeheer. Wij zijn de vossenjachtcommissie erg dankbaar dat zij op zo’n korte termijn de jachten opnieuw willen uitzetten. Ook de familiejacht georganiseerd door Wim en Wilma zal vanuit deze kampeerplek opnieuw opgezet worden.

Kortom achter de schermen wordt hard gewerkt om van dit 50e kamp een onvergetelijk kamp te maken. We hopen dat we u allemaal op deze nieuwe plek mogen begroeten!

Binnenkort veel meer informatie op deze website.
Blijft dus veel kijken maar zijn er vragen stuur ze via de mail

 

VPK gaat 100% door….

Het is enige weken onzeker geweest maar nu mag ik melden dat wel voldoende alternatieven hebben om het VPK gewoon door te laten gaan…

De overname van het Vlintenholt is in een verre staat gevorderd en er zijn al contacten geweest met mogelijke nieuwe eigenaren. Maar we hebben niet stil zitten afwachten en hebben zelfs enkele alternatieven gevonden dus HET VPK GAAT DOOR.

Binnen 2 weken is duidelijk waar we het VPK gaan opbouwen dus we houden onze vingers nog even gekruist en onze lippen dicht maar we gaan er voor..

De camping spullen kunnen uit het stof en de antennes ingepakt. Nog 7 weken en het VPK is een feit.

Houd deze site in de gaten voor de laatste info…

 

 

 

VPK onzeker??

Nieuws …. Nieuws …. Nieuws .

Van het 50e V.P.K.

Als u dit leest zijn er inmiddels vervelende dingen gebeurt, ik kreeg op 5 maart het bericht van de camping eigenaar dat t’Vlintenholt ,,failliet” is .

Dit zet ons 50e VPK geheel op losse schroeven, er wordt in het bericht gesproken over een overname van de camping, de curator is druk doende, om het zo voor ons mogelijk te maken toch gebruik te kunnen maken van deze camping.
i.v.m. de lange info weg via het Electron, wil ik u vragen, om vanaf nu, deze Website te raadplegen voor het allerlaatste nieuws. We zullen zorgen dat alle info via deze weg tot u komt.
Intussen zijn wij intensief bezig met evt alternatieve mogelijkheden om ons 50e VPK doorgang te laten vinden, wij zullen u zo snel als mogelijk is, informeren over alle zaken rond dit VPK .

Dit is het voor nu, hier wordt er hard aan gewerkt, en kijkt u vooral op deze site, voor het allerlaatste nieuws.

73 ‘ Het organisatie team 50 VPK .

PA3BJV.

50e VPK , Nieuws !!! voor maart.

We zijn alweer een maand verder, dus is er weer nieuws over het  50e VPK, zoals gewoonlijk wordt het VPK weer gehouden op Camping  t’ Vlintenholt te Odoorn.
Het 50e VPK is er van donderdag 21 Mei tot 26 Mei, u ziet, er is dit jaar de mogelijkheid om een dag langer van dit evenement te genieten, u kunt dus op donderdag reeds komen, dit geeft tevens de mogelijkheid om op vrijdag deel te nemen aan het Jubileum bouwproject, als u zich daarvoor ingeschreven heeft.'t Vlintenholt
Bouwt u niet mee, dan is deze dag natuurlijk een mooie gelegenheid om de prachtige omgeving te verkennen, er is in het Drentse land genoeg te zien en te beleven, alle bezienswaardigheden vind u op foldermateriaal bij de receptie van de camping.
Het is natuurlijk altijd mogelijk om reeds veel eerder naar de camping te komen, maar dan moet u dit afspreken met de campingbeheerder, ga hiervoor naar de site van camping  ” t’ Vlintenholt.”
Middels dit nieuws bulletin wil ik een ” OPROEP ” doen aan u allen, om ons te voorzien van mooie oude verhalen over voorgaande VPK ’s ondersteund met mooie foto’s, deze zullen danprotonafgedrukt worden in het PROTON, dit speciale programma boekje zal deze 50e, weer verschijnen.
U kunt deze verhalen en foto’s sturen naar Ben Gijssen, per adres: Prinses Beatrixlaan 21 , 5684 GJ te Best.
Of per E Mail : VPK@pa3dwj.nl, heeft u vragen hier over, dan mag u ook bellen, na 18.00 uur naar nr ; 0499-375170.
Wij hopen, dat u heel veel zult opsturen naar Ben, zodat het een heel dik Proton zal worden.
Op Zaterdagavond 23 Mei, zal voor u optreden de Band ” SONJAZZ ”, deze achtmans/vrouw formatieSonjazz zal ons die avond vermaken met Pop, Blues andere lichte muziek, natuurlijk versterkt met de zang van de Leading Lady: Sonja van Vonderen.
Tevens vermeld ik u dat al het VPK nieuws ook op de VPK site te zien is: www.veronpinksterkamp.nl  .

Voor nu weer genoeg nieuws, een GroetSonjazz-8

en graag tot de volgende maand.

Koos Sportel,

PA3BJV .

NIEUWS…….NIEUWS……NIEUWS .

Voor je het weet is het mei 2015 , dus tijd voor het 50e VPK , een gedenkwaardige mijlpaal in de rijke historie van ons kampeerfestijn , wat op de Leusderheide begon, leeft nog steeds en er wordt veel plezier aan beleefd. Vanuit binnen- en buitenland komen radioamateurs met hun gezinnen naar dit gebeuren en ben je alleen , dan kom je ook en ineens ben je niet meer alleen , heel soms vind je daar de liefde van je leven  en ben jij het, die voor continuïteit van onze mooie hobby zorgt . Dat moet toch een mooie gedachte zijn .
Vossenjachten en tal van andere mogelijkheden doen zich daar voor in het prachtige Odoorn .
Nu willen wij dit jubileum niet zomaar voorbij laten gaan. In de ,, E ,, van onze VERON , staat Experimenteel , Juist dat gaan we doen we hebben gezocht naar een mooi en vooral nuttig project om het Experiment aan te gaan.

Leesverder

73es Koos Sportel, PA3BJV.

50e VPK zit weer in de planning.

Buiten is het nog koud en de wind waait rond het huis maar hier binnen lopen we al weer warm voor het 50e VPK. Onze kamp baas “Koos” is al weken bezig met regelen en plannen voor dit lustrum jaar. Binnen kort laten we meer los maar het beloofd weer een groots kamp te worden waarbij dit jaar U wordt gevraagd een dagje eerder te komen met de soldeerbout.

Houd het februari nummer van Electron in de gaten of kijk op deze site.

Benno

 

PI4AA uitzending tijdens het kamp

Op vrijdagavond 6 juni om 21:00 uur zal PI4AA een uitzending doen op 80 meter. Indien de bezetting het toelaat, zal er ook op 2 meter een inmeldronde gehouden worden.

QRG:
80 meter: 3,605 MHz +/- QRM
2 meter: 145,325 MHz

meer informatie is te vinden op www.pi4aa.nl

Kamp update april

Het is bijna zover, nog een aantal dagen en dan gaan we weer richting Odoorn, voor het 49e VPK! Alles is afgesproken en geregeld, dus laat het maar beginnen. In dit artikel wil ik u allen vragen om weer net als voorgaande jaren, veel gezelligheid en sportiviteit mee te nemen. Ook mag ik weer een beroep op uw medewerking doen, als het gaat om behulpzaamheid bij opbouw en demontage van de stroomvoorziening op de camping. Natuurlijk een open oog voor veiligheid, respect voor uw medekampeerders. Zeker niet te vergeten dat de heerlijke bossen, ook heerlijk blijven.

Alle (alarm)telefoon nummers zijn te vinden bij de receptie. Voor de honden liefhebbers, het kamperen op het zuidveld is nu toegestaan. Mits er aan de volgende regels wordt gehouden, alleen op de buitenring en de honden moeten altijd aangelijnd zijn ook bij tent of caravan. Dan wens ik u allen een fantastisch Veron Pinkster Kamp, met veel zonnige dagen en heel veel plezier!

Het VPK Programma is hier te vinden

Koos Sportel

PA3BJV

(edit: Floris Romeijn, PD1FR)

Kamp update maart 2014

De tijd vliegt en het komende Veron Pinkster Kamp (VPK) komt er al weer aan!

Dit jaar zal het mogelijk zijn om uw hond mee te nemen naar het zuidveld, dit in tegenstelling tot voorgaande jaren. Honden mogen alleen op de buitenring, dus geen honden op het grote middenveld, ook niet aangelijnd! Wel wordt natuurlijk van u verwacht de eventuele ongelukjes worden opgeruimd en dat de viervoeter altijd is aangelijnd, ook bij de tent of caravan.

't Vlintenholt

Verder is er een mogelijkheid voor een Gratis excursie naar het LOFAR gebied. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar pa3bjv@hotmail.com, vermeldt uw naam, aantal deelnemers en eventuele Roepletters. Doe dit voor 20 Mei 2014.

LOFAR gebied

Dit LOFAR gebied bevindt zich in naast het dorp Exloo, dat is op 10 minuten autorijden van het VPK terrein. Met de fiets is dit 20 minuten. De excursie zal zijn op zaterdagmorgen 7 juni en zal beginnen om 09.30 uur. Het is dan de bedoeling dat alle deelnemers om 09.15 uur aanwezig zijn in Cafe Bussemaker, aan de Zuiderhoofdstraat 1 7875 BW te Exloo.

Als er veel aanmeldingen zijn, is er een mogelijkheid tot een 2e excursie op voor zaterdagmiddag, indien u specifieke wensen heeft,  vermeld u dit in de mail.

Onze gids zal u in een korte lezing alles vertellen van dit mooie project, dit onder het genot van een heerlijk kopje koffie (de koffie is voor eigen rekening). Daarna is er een wandeling door dit prachtige gebied, de duur van de wandeling zal ongeveer 1.30 uur zijn. Voor meer info, ga naar: http://www.lofar.org/about-lofar/informatie-over-lofar-dutch/lofar-de-ogen-van-de-aarde.

Wanneer u eerder wilt komen dan kan dat, graag contact opnemen met de terreinbeheerder, via de website: Camping  ’t Vlintenholt.

In de volgende update zal ik u alles vertellen over het programma van alweer de 49e VPK.

Voor nu, een groet en veel plezier bij de voorbereidingen,

Koos Sportel

PA3BJV

(edit: Floris Romeijn, PD1FR)

Kamp Update Mei 2013

Zo dicht tegen het VPK aan, nog even een paar mededelingen, van de camping beheerder kreeg ik nog het laatste nieuws over de zondagavond, dan zal in de grote spiegeltent een optreden plaats vinden van de Band “The Beatles Revival”, deze band is het evenbeeld van The Beatles, zowel in kleding, haardracht, songs en muziek. De toegangsprijs voor de cover band is € 17,50 , maar daar krijgt u wel wat voor.

Net als de voorgaande jaren is er voor de vossenjager tijdens het VPK weer volop activiteit. Zo kan er worden gejaagd op: 80m, 2m en 70cm. Ook is er voor elk wat wils, zowel in soort jacht als voor de recreant, de wedstrijdloper, of jagen in team-, of familieverband.

Het doet ons veel plezier dat Wim en Wilma weer de succesvolle familiejacht op zondagmiddag willen organiseren.

Van de scouts hebben we op dit moment nog geen bericht ontvangen wat betreft de organisatie van de 2m nachtjacht, maar volg hiervoor de info op de centrale informatieplek op het VPK.

Voor de geocachers onder ons is er zoals gewoonlijk een nacht cache met radio aspecten, deze zal door Andries, PE1BMC en Floris worden georganiseerd op de zaterdag avond. Hiervoor is geen ontvanger voor nodig. wel een (smart)phone met wifi en gps ontvanger!

Voor de ARDF-jachten wordt het Sport Ident registratiesysteem gebruikt. Er zijn ter plekke leenchips beschikbaar. Ook nemen we voor elke band een aantal leenontvangers mee. Voor leenontvangers en chips vragen we een bijdrage van € 2,50. Wel een dringend verzoek om niet kort voor een wedstrijd te komen met de vraag om een leenontvanger, doe dit tijdig.

Informatie over de jachten hangen we op een centrale plek bij de wasgebouwen.
De start van de jachten vindt plaats bij het receptiegebouw.

Voor jongeren tot 25 jaar is er op het VPK op zaterdagmorgen de mogelijkheid om een eigen 80m peilontvanger te bouwen. Inschrijven hier voor kan bij Dick, PA0DFN. Lees hier er meer over de ontvanger. Ook zal er een jeugdveld met een grote leger tent zijn. Lees hier meer over het jeugdveld.

De kaart voor het VPK is een gedetailleerde OL-kaart, die weer helemaal is bijgewerkt door Edwin, PE5EDW en Wim, PA3AKK.  De kaart kunt u downloaden, PDF versie en JPG versie Voor wie wil zijn er ook kaarten bij de start aanwezig.

Ieder is zelf verantwoordelijk (niet de vossenjachtcommissie en niet de VPK-organisatie)  voor zijn, of haar gedrag tijdens de jachten.

Net als altijd hopen we weer op een goede deelname en wensen een ieder veel vossenjacht-plezier!

Net als altijd hebben we een overzichtsagenda, zie deze pagina.

Youngsters op het Pinksterkamp

Tijdens het Pinksterkamp, 18 tot en met 20 mei, zal er dit jaar een jeugdveld zijn. Iedereen tot ongeveer 25 jaar kan zijn tent neerzetten op dit veld. De afdeling Eindhoven zal zorgen voor een legertent waar we gezamenlijk in kunnen zitten. Als iedereen zijn eigen slaapspullen, zo mogelijk ook een tentje, bord/bestek/beker en een stoeltje meeneemt dan zetten we alles bij elkaar op het jeugdveld. Ter plaatste zullen we kijken hoe we het doen met ontbijt, eten en drinken. Zaterdag en zondag wordt er voor een barbecue gezorgd, waarvoor we zaterdagochtend inkopen kunnen doen.

Op zaterdagochtend zal er de mogelijkheid zijn om een 80m peilontvanger te bouwen, deze kunnen we meteen tijdens de vossenjacht activiteiten dit kamp gebruiken.
Verder kunnen we deelnemen aan het programma van het VPK. Meer informatie is te vinden in de deze Electron en op de VERON site.

Speciaal voor jongeren op het kamp: een goedkope Foxhunt Receiver

Altijd al graag een eigen vossenjachtontvanger zou willen hebben? Dit is dit je kans.

We zouden graag zien dat jongeren in ons land net als in veel andere landen al het geval is, plezier krijgen in vossenjagen ….met op termijn …misschien zelfs internationale deelname van onze jongeren aan kampioenschappen. Maar eerst wil de vossenjachtcommissie behulpzaam zijn om hen verder met deze technische sport op weg te helpen door het organiseren van workshops en het bouwen van eigen apparatuur.

Het komend VPK biedt een eerste gelegenheid. Als je jonger dan 25 jaar bent en tijdig reageert kan je op het VPK in Odoorn je eigen 80M peiler bouwen.
Voor € 40,- , dit is slechts 40% van de werkelijke kosten kun je op zaterdagmorgen tijdens een speciale workshop de onderstaande 80m peilontvanger bouwen…….. en vervolgens meedoen met je eigen ontvanger aan een aantal 80m vossenjachten, die tijdens dit VPK-weekend worden georganiseerd.

overzicht prx80s++

De ontvanger, die je gaat maken is als bouwpakket samengesteld door Dieter Schwider,DF7XU.
Het oorspronkelijke ontwerp van Hans, PA0HRX, is door Dieter verbeterd. Jullie gaan de nieuwste versie bouwen, de PRX80++. Deze peiler wordt met succes over de gehele wereld gebruikt.
De ferrietspoel is reeds gewikkeld en afgestemd. Ook is de behuizing al door Dieter voorbereid, zoals de foto toont.
Het enige dat er moet gebeuren is het solderen van de onderdelen op de print en de ferrietantennespoel en potmeters aansluiten. Voor geoefende bouwers is de bouwtijd minder dan twee uur.
Tijdens de workshop, die zaterdagmorgen om 09:00u begint, wordt je geholpen door enkele ervaren bouwers. Ook Dieter, DF7XU, is zelf aanwezig om het gebouwde toestel te testen.
Het streven is er op gericht, dat je ‘s middags om 14:00u deel kan nemen aan de 80M ARDF-jacht met je eigen nieuwe peilontvanger. Je krijgt vooraf peilinstructie.

Hieronder staat het schema van de PRX80++

schema prx80s++

De ontvanger kost jou slechts een deel van de normale aanschafprijs .
Dit is mogelijk door een bijdrage van het VERON-fonds dat projecten ondersteunt, die jongeren voor amateurradio en experimenteren met techniek enthousiast maakt.
Wel is aan dit project de voorwaarde verbonden dat je de peilontvanger niet doorverkoopt
en we je wel gaan zien op vossenjachten in de toekomst.
Wanneer je interesse onverhoopt toch niet in het vossenjagen blijkt te liggen, koopt de vossenjachtcommissie de ontvanger voor € 40,- terug en gebruikt deze in projecten om
jeugd enthousiast te maken voor ARDF.
Het enige dat je nog nodig hebt is een koptelefoon ( met 3,5 mm mono plug) en een 9V batterij. Voor de speciale prijs van € 5,- stelt Dieter de batterij en de koptelefoon beschikbaar.

Ben je geïnteresseerd, wacht niet te lang met de opgave voor deelname aan dit VPK- project.
Er zijn slechts 15 bouwsets voor dit bedrag ( € 40,-) beschikbaar.
Opgave van interesse als je jonger bent dan 25 jaar per mail via: pa0dfn@veron.nl
Je krijgt dan zo spoedig mogelijk bericht of er een bouwset voor jou is gereserveerd.

73, Dick PA0DFN

Een gedachte over “Speciaal voor jongeren op het kamp: een goedkope Foxhunt Receiver”

 1. Bjorn
  voor diegene die het ook leuk vinden een mini zendertje te bouwen stel ik voor de gene die mee doen 1 bouwpakketje van de DF7XU mini fox ter beschikking ( gratis ) wel zelf even een 9 volt batterij mee nemen.
  en je kan zo aan de slag zender frequentie 3,579 Mhz. berijk van de zender is ongeveer 100M.dus 1 Peilontvanger bouwen en zendertjeGroetjes PA4BWD

  Kamp Update April 2013

  We zijn weer een maand dichterbij het Veron Pinksterkamp en er is weer wat te vertellen over het komende kamp. Van de camping beheerder heb ik vernomen dat ook dit jaar de prijs per persoon per nacht weer op 7 euro gehouden kan worden dat al onze plaatsen weer ter beschikking staan van de Veron.

  Ook deelt hij ons mee, dat dit jaar, evenals het vorig jaar er weer een avond programma in de mooie evenementen tent bij de kampvuurkuil zal zijn, de invulling welke daaraan gegeven zal worden, is nog in bewerking, dat kan ik u meedelen in het volgende vpk artiekel van de maand mei.

  Wel weet ik dat ook dit keer het spectaculair zal zijn en ook weer gratis te bezoeken voor alle V.P.K. gangers.

  Dit jaar zal ook de kampradio weer door Ben, PA3DWJ worden verzorgd en dat is dan alweer voor het 15e jaar op rij! Wat een prestatie is om dit toch maar weer te doen. Nu weer met AM uitzendingen op 80 meter en ook op 23 cm ATV, zal Ben te zien zijn tijdens de nieuws uitzendingen. Dus alle oude analoge satelliet ontvangers even uit de kast en oppoetsen, zodat de kampradio in spraak en beeld bij u in de tent of caravan te volgen is. Ben heeft mij toegezegd er weer een bijzonder evenement van te maken, we zullen proberen om dit met speciale roepletters te omlijsten.

  Wilt u eerder naar de camping komen? Dat kan, U dient dit dan wel even op tijd te melden aan de camping beheerder, de tijd welke vooraf, of na het V.P.K. valt. Dit is uiteraard voor het normaal geldend tarief.

  Mocht u tijdens uw verblijf op de camping, medische hulp nodig hebben, gaat dit het makkelijkst via de camping beheerder, alle telefoon nummers zijn bij de receptie bekend.

  Een rondrit door deze prachtige streek is zeer aan te bevelen, ook hiervoor heeft de receptie tal van folders en aanvullende info.

  Fietsen, skelters en kleine transport karren voor boodschappen, zijn ook bij de receptie te huur, zoals elk jaar ook nu weer de auto na het uitladen van de kampeermiddelen, weer terug op de parkeerplaats.

  Heeft u een hond, dan kunt u op het noordelijk kampeerveld terecht, op het zuidelijk veld is kamperen met hond niet mogelijk, het is verstandig om als u met uw hond komt, om dit even bij de camping beheerder vooraf te melden, dan bent u verzekerd van een plekje op het noorderveld.

  Het adres van de camping :
  Camping t’ Vlintenholt
  Borgerderweg 17
  7873 TC Odoorn

  Telefoon : 0591549155
  E-mail: vlintenholt@planet.nl

  Zo, dat is het weer voor deze maand, ik wens U veel plezier met de voorbereidingen voor dit V.P.K .
  Graag tot de volgende maand , met tal van nieuwtjes en het programma van het kamp.

  73 ‘

  Koos Sportel ,

  PA3BJV .

  Her-uitzending Radio Wereldomroep

  Radio Nederland Wereldomroep heeft de Nederlandstalige uitzendingen, na 65 jaar, definitief gestopt. Dat gebeurde met een 24 uurs marathon uitzending op 10 en 11 mei. Frank Talens (PF5T), is op het idee gekomen om een stukje van deze marathon te gaan her-uitzenden op het veron pinksterkamp. Het gaat hier met namen over de techniek die ze bij de Wereldomroep gebruikten. Tijd en frequentie volgt nog!

  Pinksterkamp camping activiteiten

  Beste Veron leden,

  Twee jaar terug kwamen wij als kersverse eigenaren van ’t Vlintenholt voor het eerst in aanraking met de wereld van radiozendamateurs. Een bijzondere ervaring! Het Veron Pinksterkamp was dan ook meteen onze vuurdoop met de wereld van recreatie en kamperen. Dit jaar mogen we u voor de derde maal ontvangen en wij verheugen ons zeer op uw komst. Wij willen graag ons steentje bijdragen om uw Pinksterkamp een extra dimensie te geven. Dat doen we dit jaar in de vorm van twee activiteiten.
  Op zaterdagavond organiseren we op het grote speelveld een beachvolleybal toernooi. Stel uw team nu al samen en ga de strijd aan met andere teams van Veron leden en van de andere campinggasten. We zullen het zo organiseren dat een en ander keurig samenloopt met uw traditionele barbecue avond en de Veron activiteiten.
  Zondagavond belooft iets bijzonders te worden: een optreden van de Spaanse Flamencogroep Arte Andaluz. Arte Andaluz betekent passievolle dans, flitsend gitaarspel en krachtige en prachtige zang. Het optreden vindt plaats in ons nieuwe bostheater en is voor de Veron leden gratis toegankelijk.

  Vergeet overigens niet bij aankomst uw toegangskaart te vragen!

  Ben u liefhebber van klassieke muziek en kunt u een weekje langer blijven? Boek dan ons Wibi Soerjadi arrangement! Op zaterdagavond 2 juni vindt in ons bostheater een uniek optreden van deze wereldberoemde meesterpianist plaats. Het arrangement bestaat uit drie nachten kamperen (van donderdag tot zondag), toegang tot het concert van Wibi Soerjadi, toegang tot de twee klassieke concerten tijdens ‘Music in the Woods’ bij Poolshoogte op donderdag- en vrijdagavond en drie nachten kamperen (van donderdag tot en met zondag). Dit all in arrangement voor 2 personen kost
  € 125,00. Veron leden kamperen ter overbrugging gratis op maandag, dinsdag en woensdag.

  U wilt meer informatie over dit alles? Bezoek dan de Veron site of ga naar de nieuwe site van ’t Vlintenholt: www.vlintenholt.com. En lees er alles over! We verwelkomen u graag met Pinksteren.

  Tot Pinksteren,
  Ab en Monique Kragtwijk

  Kamp update

  Dan nu het laatste artikel over het komend Pinksterkamp, alle voorbereidingen zijn getroffen en het programma kan geschreven worden, zij het dan alleen nog een laatste nieuwtje, binnen dit kamp kunnen we ons ook weer sportief uiten door deel te nemen aan een groots opgezet beach volleybal toernooi, dit zal door de campingbeheerder worden geregeld, en wordt dan ook apart van ons programma aan u bekend gemaakt door mededelingen op de diverse publicatie plaatsen (bij de toiletgroep en bij de receptie) let u dus goed op dan kunt u dit spektakel niet missen.

  Natuurlijk zijn alle veiligheids items, zoals het werken met de bbq en het juist gebruiken van die prachtige bossen, een zaak die we als vanzelfsprekend moeten vinden, ik mag dan ook vragen dit aan uw kinderen over te brengen, door het zelf goed te doen.

  Ook mag ik weer op uw onmisbare hulp rekenen met het opbouwen en demonteren van ons electriciteitsnet  op de camping, bij het ter perse gaan van dit artikel was nog niet bekend of er ook weer een internet voorziening zal zijn, u ziet vanzelf als er op dit gebied bewegingen zijn, evt zal dit via de kampradio bekend gemaakt worden.

  Tevens zijn voor de noodgevallen de tel nr’s en adressen bij de receptie bekend.

  Rest mij nog u allen een mooi en gezellig Pinksterkamp toe te wensen, graag tot ziens op dit komend evenement .

  Het Programma voor de 47e V.P.K. is hier te vinden

  Groet Koos,
  PA3BJV.

  Kamp update met o.a. Arte Andeluz en Kantinetent

  Ik heb voor u weer wat nieuws verzameld, over het Pinksterkamp.
  Eerst even wat vaste zaken, zoals het energie netwerk, dat zal er weer zijn in ongewijzigde vorm, net als voorgaande jaren het is dan ook weer erg prettig als we bij het installeren uw onmisbare hulp kunnen krijgen dan is dit werk ook weer snel en vakkundig gedaan, uw kennis en kunde is altijd weer een mooie zaak, we weten dan dat het elektrisch wel goed zit.

  De camping beheerder heeft een prachtig optreden geboekt op de zondagavond aansluitend aan het kampvuur en op dezelfde locatie zullen voor u optreden
  “  ARTE ANDALUZ “  U zult een wervelende Spaanse Flamingo, Muziek & Dans groep rechtstreeks uit het Spaanse land aanschouwen, zij brengen ons een show, waar men nog lang over zal napraten, vurige passie , afgewisseld met meeslepende dans wordt voor ons getoond .
  Deze avond wordt voor ons Veron gasten aangeboden en zal voor ons kosteloos zijn , u ontvangt bij uw inschrijving een toegangsbewijs voor deze prachtige avond.
  Een ander nieuw item zal zijn, een grote tent op het middenterrein, zo naast de toiletgroep, deze tent zal als kantinetent dienst doen, hierin zullen dan ook de binnen activiteiten kunnen plaats vinden, ook is dit een mooie startlocatie voor de vossenjachten, zodat het activiteitscentrum wat meer in het midden tussen onze kampeerplekken in ligt, de honden bezitters zijn dan wat meer stappen verwijdert, maar op de zondagavond hebben zij weer het voordeel .
  Dit zijn de plannen van onze campingbaas, we gaan ervan genieten, ik hoop dat deze planning gaat lukken, ik heb er alle vertrouwen in.

  Zo, dit was het voor deze keer, ik blijf u informeren over de verdere ontwikkelingen.
  Groet Koos,
  PA3BJV.

  VPK 2012

  Met de kachel op 10 en buiten 3 graden onder nul, heb de computer maar eens opgestart om de eerste aankondiging van het 47e Veron Pinkster Kamp voor u op papier te krijgen .
  Ja we moeten vooruit kijken en zeker voor zo’n evenement als dit, dan kun je niet vroeg genoeg beginnen, de voorbereidingen lopen al enige weken en afspraken zijn eigenlijk al op de dag van de Amateur in Apeldoorn gemaakt, maar er blijft nog genoeg over, wat de aandacht verdient .

  Voor wat de camping betreft is alles besproken en ook dit jaar zijn de prijzen voor het verblijf, gelijk aan het vorig jaar, dus 7 Euro per persoon per nacht .

  Verder zijn er geen kosten voor het verblijf, ook dit jaar heeft de beheerder weer een aantal mooie plannetjes, om ons op een plezierige manier bezig te houden, dit natuurlijk naast het volle programma van het VPK zelf.

  De datum van het VPK is, van donderdag 24 mei t/m maandag 28 mei, u kunt natuurlijk eerder komen en later vertrekken, dan kan u dit boeken bij de camping beheerder .

  Het adres van de camping :
  Camping , t’ Vlintenholt
  Borgerderweg  17
  7873 TC Odoorn

  Tel : 0591  549155

  Let op , de camping verblijfskosten buiten de VPK tijd zijn op het normaal geldende camping tarief gesteld , informeert u bij de camping beheerder als u buiten de VPK tijd reserveert, als u van donderdag 24 , tot maandag 28 mei op het VPK komt , dan hoeft u natuurlijk niet te reserveren, dan meldt u zich bij aankomst bij de receptie.

  Dit is het voor nu, ik wens u veel plezier bij de voorbereidingen voor ons  47e VPK

  73,
  Koos Sportel
  PA3BJV