Kampradio PA6VPK

Kampradio in 2017, actuele status

Vandaag is het zover. De auto is voorbereid, maar moet nog ingepakt worden als ik dit schrijf (29 mei) en dan ga ik rond 18:00 richting Vierhouten.

Onderweg en ter plaatse ben ik zoveel mogelijk QRV op 145.525 MHz.

Vanaf dinsdag 30 mei ook op 50.4 MHz (FM) en tijdens het NTA op 3630 kHz.

Vanaf donderdag 1 juni 10:00 wordt PA6VPK actief: zoveel mogelijk QRV op 145.525 MHz en 50.4 MHz in FM.

Voor de Kamprondes daarna: zie het Programma

Dit is het ontwerp voor de QSL-kaart van dit jaar. De foto geeft een leuk beeld van de opstelling van de kampradio en een aantal deelnemers vorig jaar. De foto is van vrijdagmorgen, dus het veld was nog niet zo vol als later (maar het weer was toen nog wel prachtig).

Dit jaar hebben we wel weer een “groen accentje” maar voor de verandering op 50 MHz in FM. Ik neem hiervoor spullen uit de SEM-familie mee en wil een originele antenne opstellen. Omdat ik weer op dezelfde heuvel ga staan, moet dat dus prima werken en met zo’n uitgestrekt heideterrein naast de deur, is dat een uitgelezen gelegenheid om met een SEM-35 in rugzakuitvoering op stap te gaan. Neem hem mee als je er een hebt! Andere apparatuur is natuurlijk ook prima, als er maar activiteit komt.

Mogelijk leg ik ook een veldtelefoon verbinding aan naar de VPK receptie. Dus dan kun je vanaf de receptive rechtstreeks telefoneren met de Kampradio :-).

Bijblijven?

Via deze officiële VPK-site kun je de laatste “verwikkelingen” rond de Kampradio volgen. Specifieke Kampradio historie en info kun je ook vinden op mijn eigen website www.pa3dwj.nl. De actuele situatie is daar te vinden via Bens Weblog of volg PA3DWJ via twitter.
Alle tweets kun je ook volgen via de feed op deze pagina (helemaal onderaan).

73 Ben, PA3DWJ
email: pa6vpk[at]pa3dwj.nl

Terugblik op 2016

Natuurlijk hadden we dit jaar weer de Kampradio met de bekende call PA6VPK, hier op de laatste dag (dinsdag) toen ik op het punt stond weer te vertrekken.

Voor mij als operator (Ben, PA3DWJ) was het een bijzonder jubileumjaar, omdat dit mijn 20e VPK was en de 18e keer als operator van de Kampradio.

Benno had deze prachtige stek al tijdens de voorbereidingen geselecteerd en hij is zo goed bevallen, dat ik er in 2017 graag weer ga staan.

Terugkijkend kunnen we wel zeggen dat dit kamp op een nieuwe plek (na 20 jaar was het weer nieuw 🙂 ) en een nieuwe organisatie een succes was. Jammer van de wat mindere weersomstandigheden tijdens het weekeinde, maar dat heeft het plezier er niet minder om gemaakt.

QSL-kaart

QSL De statistieken van dit jaar:

  • Totaal 233 gelogde verbindingen.
  • Met 85 verschillende stations.
  • Tijdens het kamp al 4 QSL-kaarten voor PA6VPK ontvangen.

De QSL-kaarten zijn deels op het kamp al uitgedeeld en de rest is onderweg via het QSL-bureau (inclusief de nog niet verspreide kaarten van vorig jaar).

Iedereen bedankt voor het enthousiasme waarmee er weer ingemeld werd tijdens alle rondes.