Amateursatellieten

Tijdens het VPK is het ook mogelijk om eens kennis te maken met het fenomeen amateursatellieten: Een lezing op vrijdagavond en één of meerdere live demonstraties vanaf zaterdag.

Lezing “Amateursatellieten, ook vanaf de camping!”
Op vrijdagavond om 19:30 houdt Ivo PA1IVO een lezing over amateursatellieten in de Zonnehal. Vooral het “portable” werken van low-earth orbit (LEO) amateursatellieten wordt uitgelegd, vooraf gegaan door een overzicht van informatie over amateursatellieten.

Live demonstratie amateursatellieten


Demonstratie amateursatellieten in 2017 (video van Wouter PA3WEG)

In één of meerdere demonstraties leggen Ivo PA1IVO en Wouter PA3WEG stap-voor-stap uit wat er allemaal mogelijk is. Ivo en Wouter nemen apparatuur mee om ter plaatste te laten zien hoe alles in zijn werk gaat. Maar het gebruik van eigen apparatuur wordt aangemoedigd! Om te starten is een 2m en/of 70cm ontvanger handig, FM en/of SSB. Wel op accu o.i.d.. Een kleine richtantenne is ook handig. Neem bij twijfel gewoon wat apparatuur mee, dan zien we ter plaatse wat gebruikt kan worden. Er is in ieder geval een Arrow antenne (BNC-aansluiting) om uit te lenen aanwezig.

De geplande demonstratie is op zaterdagochtend om 10:00 uur, verzamelen voor de Zonnehal. Zie hier de geplande satellietpassages (pdf).

Satelietpassages voor de demonstratie op zaterdagochtend om 10:00 uur

Sessies op verzoek van een groepje mensen zijn ook mogelijk (ook in het Engels indien nodig). Meer details zijn op het VPK te vinden bij de Zonnehal, en bij Ivo en Wouter.

 

Handige links

Ter voorbereiding hier een aantal handige links:

73,
Ivo PA1IVO en Wouter PA3WEG